CHP’li Gençlerden ‘Ata’ya Özlem Sergisi’

0
134

on kasım chp1CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Yeşilmen ve yönetimi, 10 Kasım sabahı saat 09.05’te anıt alanında Ata’nın huzuruna çıktıktan sonra Havuzlu Çarşı’da Atatürk’ün bilinmeyen 26 resmini ‘ATA’ya Özlem Sergisi’ ile vatandaşlarla buluşturdular. 700 tane Atatürk ve Türk bayrağı motifli balonun çocuklara ve gençlere dağıtıldığı sergide ayrıca gün boyu Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türküler dönüşümlü olarak çaldı.

CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Yeşilmen 10 Kasım Atatürk’ü Anma günü dolayısıyla yaptığı açıklamada; “Bu sonsuz sevgi, 10 Kasımlardaki bu derin hüzün hep anlamsız gelir ‘bağzı’ insanlara. ‘Neden?’ derler hep. Cevabımız açık; tarih boyunca hiçbir devlet liderinin gelişi ve gidişi bu kadar çok şeyi değiştirmedi. O gençlik yıllarından itibaren her zaman kendinden önce ‘Vatanım!’ dedi. Bir damlaydı Anadolu’daki kan gölünde, vatanıyla birleşti tüm düşmanları yutacak deniz oldu.

on kasım chp2

Yeri geldi isyancı oldu, din düşmanı oldu ‘bağzı’larına göre, yeri geldi kalacak yeri yoktu, beş parasız oldu. Ama dönmedi davasından, ‘Türk Milleti’ dedi. Vatanı kurtardı amansız düşmanların elinden. O’nun aramızdan ayrılışının 75. yılında biz tekrar hatırlatıyoruz; açtığın yolda gösterdiğin hedefe yürüyeceğiz. Herkese nasip olmaz ölümsüz olmak. Biz seni, fikirlerinle aklımızda, yaptıklarınla kalbimizde yaşatacağız. Sonsuza kadar” dedi.

Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Yeşilmen ayrıca, sergiyi açmalarında katkısı olan Arsuz ADD Başkanı Ercan Güçlü’ye teşekkür etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here