CHP’li Gençlerden ‘30 Ağustos Cumhuriyet ve Demokrasi Yürüyüşü’

0
121

iskenderun-zafer bayramı1Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Gençlik Kolları, ‘30 Ağustos Cumhuriyet ve Demokrasi’ yürüyüşü düzenledi.

Yürüyüşe CHP Hatay Milletvekilleri Birol Ertem, Mevlüt Dudu, Serkan Topal, İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, ilçe yöneticileri, kadın kolları, gençlik kolları ve çok sayıda partili katıldı.

CHP ilçe binası önünden başlayan yürüyüş Atatürk Anıt Meydanına kadar sürdü. Burada bir konuşma yapan CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Cem Karpuz; “Tam bağımsızlığa dayalı onurlu duruşumuzla Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedeflere ulaşma kararlılığını bir kez daha vurguluyoruz. 94. yıl önce bugün; Türk Ulusunu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı, kadınıyla çocuğuyla ordusuyla topyekûn verdiği bir savaşın ulusal bağımsızlığın kurtarıldığı ve Zafer destanının yazıldığı gündür. 30 Ağustos; ‘ya istiklal ya ölüm’ parolasıyla, tam bağımsız yaşama bilincine erişmiş bir Ulusun, çağdaş, demokratik, laik bir devletin temellerini attığı gündür.

iskenderun-zafer bayramı2

Son yıllarda belirli kesimlerin ‘darbeci-militarist’ çağrışımları siyasi iktidarın uygulamaları, tüm milli bayramlarımızda olduğu gibi 30 Ağustos Zafer Bayramımızın da aslına uygun biçimde kutlanmasını engellemektedir.

Dünyada hangi ordu vardır ki, emperyalizme karşı kazandığı savaşı milletiyle birlikte gururla kutlamasın? Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Büyük Taarruz ve Başkumandanlık Meydan Muharebelerinin şanlı ordusu bugün, kamuoyu vicdanının kabul etmediği suçsuz Mehmetçiklerimiz, Darbe ile itibarsızlaştırmaya, halkın gözünde küçük düşürülmeye ve kışlalara hapsedilmeye çalışılmaktadır. Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkarak, Gençliğe hitabeye, Bursa nutkuna sahip çıkarak Cumhuriyetimizin üniter, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti niteliğini sonsuza dek korumaya kararlıyız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here