CHP’li Gençler, Mumcu’yu Anma Programı Düzenledi

0
66

chp gençlik8Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Gençlik Kolları, geçtiğimiz hafta sonu, Gazeteci-yazar Uğur Mumcu’nun katledilişinin yıldönümü nedeniyle, parti binasında bir anma programı düzenledi.

Uğur Mumcu’nun hayatından kesitlerin sunulduğu sinevizyon gösterilerinin yer aldığı programda bir konuşma yapan CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Yeşilmen, Uğur Mumcu suikastının, Türk adaletinin en kara lekelerinden biri olduğunu savundu.

Gerçeklerin asla gizli kalmayacağını vurgulayan Yeşilmen; “Bu yıl onun o hain saldırıya uğramasının 21. yılı ama yüzyıllardır olduğu gibi yirmi bir yıldır gerçekler susmadı ve susmayacak. O, ülkemizde gerçeklerin amansız savunucusuydu. Gerçeklerin öğrenilmesini istemeyenler tarafından suikasta uğradı. Onun tek suçu halkını sevmek, ona gerçekleri öğretmek oldu. Gerçekleri öğrenmek istemeyenlerin bilmediği bir şey var. Biz vuruldukça çoğalırız. Onun ve onun gibilerin yaktığı özgürlük meşalesi bugün milyonlarca yürekte yanıyor. O pek çok gerçeği açığa çıkardığı halde onun suikastı hala açığa çıkarılamadı. Veya çıkarılmak istenmedi. Biz bu durumun derin üzüntüsü içerisindeyiz. Bizim temennimiz kimsenin düşünceleri yüzünden yargılanmaması. Haince suikasta uğratılmaması… Uğur Mumcu’yu vefatının 21. yılında saygıyla anıyoruz. Ruhu şad olsun” dedi.

CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar da, Mumcu’nun, ülkemizin ve Türk basınının kaybettiği en büyük değerlerden biri olduğunu vurguladı. Uyar; “Mumcu, mafya ve siyaset ilişkisine, teröre, yolsuzluğa, kökten dinci akımlara karşı, somut belgelere dayalı çalışmaları ve yayınladığı eserleriyle önder bir gazeteci olmuştur. Yaşamı boyunca ülkesini karanlığa götürmek isteyen emperyalist güçlere, irticaya ve bölücülüğe karşı mücadele etmiştir. Türkiye üzerinde oynanan oyunları kalemiyle açığa çıkarmaktan çekinmeyen Mumcu’nun, ülkemizin sürüklenmekte olduğu yöne dair tespitlerinin doğruluğu, Türkiye’nin bugünkü durumunu daha o günlerden öngördüğünü kanıtlamıştır” dedi.

CHP’li Uyar, gençlere, Mumcu’yu daha iyi anlayabilmeleri için onun kitaplarından birini ya da köşe yazılarını okumalarını tavsiye etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here