CHP’li Gençler; “Başkanlığa Geçit Vermeyeceğiz”

0
78

chp gençlik komitesi14Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları Başkanları, başkanlık sistemine karşı ortak bir bildiriye imza attılar. ‘Mustafa Kemal’in evlatları olduklarını ifade eden CHP’li Gençler, ne başkanlığa ne de hilafete asla geçit vermeyeceklerinin altını çizdiler. CHP Hatay Gençlik Kolları İl Başkanı Ümit Kutlu ve on beş ilçe Gençlik Kolları Başkanının imzasıyla hazırlanan ‘Başkanlığa Karşı Ortak Bildiri’ de şu ifadelere yer verildi;

“Ülkemiz ve cumhuriyetimiz için bir adım öne çıkıyoruz. Mecliste vekillerimize saldıran zihniyeti, Soma’da madencileri öldüren, Eskişehir’de Ali İsmail’i tekmeleyenlerden tanıyoruz. Ülke genelinde Gençlik Kollarımıza olan fiziki ve hukuki baskıyı, geçmişte Mustafa Kemal’e padişah tarafından çıkarılan tutuklama kararından tanıyoruz. Ve şunu çok iyi biliyoruz ki son CHP’li kalana kadar Cumhuriyeti savunmaya devam edeceğiz.

Korkmuyoruz. Biz korkusuzluğu 1881’de dünyaya gözlerini açan Selanikli bir yetimin, ülkede her şey bitti denildiği anda Cumhuriyeti ilan etmesinden biliriz. Mustafa Kemal’in evlatları emanete sahip çıkacak ve Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır. Ne başkanlığa ne de hilafete asla geçit vermeyeceğiz. Yaşasın Laik Cumhuriyetimiz…” (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here