CHP’den Meclis Üyesi Hakkında İhraç Kararı

0
119

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, parti binasında bir basın toplantısı düzenledi. Bir belediye meclis üyesi hakkında ihraç kararı aldıklarını açıklayan Mansuroğlu; “Belediye meclisinde huzursuzluğa neden olan kişi kesin ihraç istemiyle disipline gönderildi” dedi.

Belediyelerde denetim komisyonunun yaptığı çalışma ve hazırladığı rapor aracılığı ile belediye meclisinin ve kamuoyunun bilgilendirilmesini sağlama görevini yerine getirdiğini hatırlatan Mansuroğlu; “Komisyon tespit edilen eksikliklerin giderilmesi ve konusu suç teşkil eden durumlar ile ilgili gerekli incelemelerin yapılabilmesi için yönlendirme amacıyla çalışır. Komisyon üyelerinin şeffaflık ve dürüstlük ilkeleri uyarınca gördükleri bütün aksaklıkları raporlarına yazmaları yaptıkları görevin gerektirdiği bir sorumluluktur. Denetim komisyonunun muhalefet partilerinden seçilen üyelerinin bu konuda daha büyük bir hassasiyet gözetmeleri siyasetin doğası gereğidir. İskenderun Belediye Meclisi denetim komisyonuna partimizden seçilmiş bulunan Fatma Korçak, 2016 yılı faaliyetlerinin incelendiği denetim raporunda tespit edilen ve 13 maddeden oluşan aksaklık ve usulsüzlük iddialarına katılmadığını belirterek belediye idaresinin aklanması çabalarına hizmet etmiştir. Bu eylemi partimizin meclis grubu ve ilçe başkanlığı ile gerekli görüşmeleri yapmadan, grup toplantılarına katılmadan, keyfi bir biçimde gerçekleştirerek, partimizi kamuoyu önünde zor durumda bırakmıştır” dedi.

Parti tüzüğüne aykırı hareket etmesi nedeniyle Korçak hakkında ihraç kararı aldıklarını kaydeden Mansuroğlu, Korçak’ın da CHP seçmenine saygı göstererek belediye meclis üyeliği görevinden istifa etmesi gerektiğini savunarak; “Meclis üyesi Fatma Korçak’ın Parti tüzüğümüzün Parti suçlarını tanımlayan madde 70 – A bendinin (a), (b), (d) ve (f) alt bentlerinde yer alan suçları işlemiş olmasından dolayı “kesin çıkarma cezası” talebiyle ve tedbirli olarak disiplin kuruluna sevki hususunda gerekli karar ilçe yönetimimizce alınmış ve dosya il başkanlığımıza gönderilmiştir.

Partimizden meclis üyesi seçilen Fatma Korçak’ın kendisine oy veren CHP seçmeninin iradesine saygı duyarak meclis üyeliği görevinden istifa etmesi gerektiğini vurgulayarak, denetim raporunda belirlenmiş olan aksaklıkların sonuna kadar takipçisi olacağımızı tüm İskenderun Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz” şeklinde konuştu.

“İnsanlarımızı Ayrıştırmak ve Ötekileştirmek Ülkede Huzuru Bozar”

16 Nisan’da yapılacak referandum öncesi yaşananları ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Mansuroğlu; “CHP genel başkanı ve HAYIR kampanyası yapanlar hakkında kullanılan üslup ve kelimeler oldukça uygunsuz ve yakışıksız. İnsanlarımızı ayrıştırmak ve ötekileştirmek ülkede huzuru bozar” diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tutumunu ve konuşmalarını da eleştiren Mansuroğlu; “Yavru muhalefetin tutumunu anlamakta zorlanıyorum. Türk milliyetçi gençliğe sesleniyorum. Kürdistan bayraklarını biz mi astırdık, Sayın Bahçeli’den neden ses çıkmıyor? Referandumdan HAYIR çıkacağına inanıyorum. Sandıklara katılımın sağlanması için özverili çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Sandıklarda HAYIR patlaması yaşanacak. Vatandaşlarımızın kullanacakları oylarla söyleyecek sözleri var. Yeni gün ve güneşin doğmasına az kaldı. Ülkenin her yerinden yükselen sesin HAYIR’lı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here