CHP’den İsdemir Çalışanlarına Destek Ziyareti

0
54

chp-çelik işİSDEMİR’de yürütülen toplu iş görüşmeleri çerçevesinde sendikanın yanında olduklarını göstermek adına dün Çelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanlığına CHP İskenderun İlçe Yönetimi ile birlikte nezaket ziyareti gerçekleştiren CHP İl Başkanı Servet Mullaoğlu, her zaman için işçilerin haklı taleplerinin yanında olduklarını belirtti.

CHP İl Başkanı Servet Mullaoğlu, CHP İlçe Başkanı Süleyman Uyar ve ilçe yönetimi ile birlikte Sendika Şube Başkanı Metin Önde, Şube Sekreteri Hacı Gönül, Şube Mali Sekreteri Tuncay Avcı, Şube Teşkilatlanma Sekreteri Musa Okçu ve Şube Eğitim Sekreter Murat Kayış ile bir araya geldi. Kamuoyu oluşturulmasında üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını dile getiren CHP İl Başkanı Mullaoğlu; “Ereğli’de çalışan işçilerle buradaki işçiler arasındaki maaş farkı çok yüksek. İşçilerin haklı taleplerinin her zaman için yanında olacağız. Bu süreçte sonuna kadar yanınızdayız!” derken, desteklerini açık bir şekilde ortaya koymak adına bu ziyareti gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.

Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çelik-İş Şube Başkanı Önde; “İskenderun kamuoyunu bu süreçte bizlere destek vermeye davet ediyoruz. İSDEMİR çalışanı ne kadar kazanır ise esnafta o kadar kazanacağını unutmamalıdırlar. İSDEMİR işçileri olarak 2 kez fedakarlık yaparak, maaş indirimine gittik. Çalışanların refah içerisinde olmaları, eşlerini tatilde salça veya zeytin toplamaya değil de gezebilecekleri veya dinlenebilecekleri yerlere götürmesini istiyoruz.

Biz sadece ölümle dans ederek, ateşle oynayarak emek veren işçilerimizin hak ettiği maaşları ve bizlere verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz. Taleplerimizin yerine gelmemesi halinde grev konusunda kararlı olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Kırmızı çizgimiz var, bunun da altına inmeyeceğiz. Emeğin rengi yok! Bu süreçte siyasi ve dünya görüşümüzü bir kenara kaldırdık. Hiçbir siyasi duruş sergilemeyeceğiz. Bu süreçte herkese ihtiyacımız var” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here