CHP ve Vatan Partisi ‘Hayır’da Birleşti

0
173

chp-vatan partisi1Mansuroğlu; “Yetkinin Tekrar Saraya Verilmesine Karşı Çıkacağız”

Bedir; “Kurucu İradenin Emrettiği Doğrultuda Yürüyeceğiz”

Muhalefet partileri, referanduma 2 ay kala ‘Hayır’ kampanyalarını kendi bünyelerinde sürdürürken, Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun ilçe teşkilatı, Vatan Partisi İskenderun ilçe teşkilatını ziyaret edip ‘Hayır’ kampanyasını birlikte yürütmeyi teklif etti.

Vatan Partisini ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve ilçe yöneticilerini, Vatan Partisi ilçe başkanı İbrahim Bedir ile ilçe yöneticileri Vehbi Kunt ve Faruk Kömürcü karşıladı.

Vatan Partisine ‘hayır’ da ortak hareket etme teklifinde bulunmak amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiklerini kaydeden CHP’li Mansuroğlu ülke gündemine yönelik yaptığı konuşmasında; “Türkiye tek adama doğru sürükleniyor ve bunun karşısında bir hayır bloğu oluşturmak gerekir. Bu memleket sadece onların değildir. Bunu biz sadece bir evet-hayır oylaması olarak görmüyoruz. Bu bir siyasi parti meselesi de değildir. Bu bir memleket meselesi haline gelmiştir. Bu memlekette yaşayan herkesin sorunudur. Demokrasi ve özgürlüğümüz elimizden alınmak isteniyor. Bakın geçen hafta eğitim görevlilerine yapılanları izledik. Bu tek adam yönetim modelinin ne hale geleceğinin en açık bir göstergesidir. Şunun da bilinmesini isterim ki, dünyada 20 geri kalmış ülke şu anda başkanlık sistemi ile yönetilmektedir. Bu modele milliyetçiler, devrimciler ve dindar vatandaşlarımız karşı çıkmaktadır. Biz 1923’de saraydan alınıp, halka verilen bu yetkinin tekrar saraya verilmesine karşı çıkacağız” dedi.

chp-vatan partisi2

Teklife sıcak baktıklarını ifade eden Vatan Partisi ilçe başkanı İbrahim Bedir, kendilerinin de bu olaya memleket meselesi olarak baktıklarını kaydederek; “Biz Vatan Partisi olarak kurucu iradenin emrettiği doğrultuda yürüyeceğiz. Cumhuriyeti koruyacağız. Referandum sonrası ne olursa olsun biz kimseyi ötekileştirmiyoruz. Biz hayır diyoruz, evetçileri de hayır demeye çağırıyoruz. Başkanlık Türk milletinin fıtratına uygun değildir. Biz tekrar belirtelim herkesi kucaklıyoruz ve herkesi hayır demeye çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Ortak bir bildiri hazırlayan Cumhuriyet Halk Partisi ve Vatan Partisi ilçe yönetimleri, hazırladıkları bildiride şu ifadelere yer verdi; “Bu mesele parti meselesi değil, vatan meselesidir. Atatürk milliyetçileri, devrimciler ve dindar vatandaşlar dahil herkesle birlikte hayır kampanyası yürüteceğiz. İskenderun’da ortak çalışma merkezi oluşturacağız. Bu merkeze her kesimden siyasi düşüncesi olan insanları, demokratik kitle örgütlerini, sendikaları çağırıp ortak çalışma yürüteceğiz. Ülkenin kaosa sürüklenmesine asla izin vermeyeceğiz, teröre karşı, vatanın birliğini sağlayacağız. Alanlarda çalışmaları yürüteceğiz. Ulaşmadığımız mahalle, sokak ve insan kalmayacaktır. Bütün sandıklara hayır diyen siyasi parti, sendika ve demokratik kitle örgütlerinden görevli koyacağız. Sandık başında bizden birer avukat bulunacak ve anında yasal olmayan olaylara müdahale edeceğiz.” (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here