CHP Milletvekili Ertem; “Almanya’nın Aldığı Bu Karar Bizim Açımızdan Hükümsüzdür”

0
91

birol ertem6Almanya Parlamentosunun soykırım iddialarını kabul etmesini eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem; “Önce Almanya’nın yapmış olduğu “Yahudi Soykırımının” hesabını tüm Dünya’ya vermesi lazım” dedi.

Soykırım kelimesini asla kabul etmediklerinin altını önemle çizen Milletvekili Ertem; “Almanya Parlamentosu’nun asılsız ve çarpıtılmış bir takım iddiaları ‘soykırım’ olarak kabul etmesini şiddetle kınıyoruz. Bu konuda sabıkası olan Almanya Parlamentosu’nun almış olduğu bu kararla Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin daha önceden vermiş olduğu kararlar uyuşmamaktadır. Önce Almanya’nın yapmış olduğu “Yahudi Soykırımının” hesabını tüm Dünya’ya vermesi lazım.

Yüzyıllarca topraklarımızda bulunan etnik kimliklerle dostluk, kardeşlik içinde yaşadık. Tarihimizin hiçbir döneminde yer almayan “soykırım” kelimesini kabul etmiyoruz. Böyle bir karalamanın olmadığı tüm arşivlerimizde mevcuttur. İspatlamaya hazırız. Türk Milleti’nin geçmişinde yüz kızartacak, başını öne eğdirecek hiçbir olay yoktur. Almanya’nın aldığı bu karar bizim açımızdan hükümsüz ve geçersizdir.

AKP Hükümeti’nin dış politikadaki başarısızlığının açık bir şekilde göstergesi olan bu karara her platformda gereken cevabı vereceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu Kararın düzeltilmesi için tüm Bürokratik ve Diplomatik çalışmaları yapacağız.

Türk-Alman dostluğuna büyük bir balta vuran sözde soykırım tasarısının Almanya Parlamentosunda onaylanması sonucunda Ülkemizin birlik ve beraberlik içinde, dik durarak alınan bu Kararın yanlış olduğunu Tüm Dünya’ya duyuracağız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here