CHP Kırıkhan ve Reyhanlı İlçe Kongreleri Yapıldı

0
514

Kırıkhan’da Üç Liste Yarıştı!

Hatay genelindeki tüm ilçelerde ön seçimle delegelerini belirleyen Cumhuriyet Halk Partisi, ilçe kongrelerini de ara vermeden gerçekleştirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda ilk olarak Belen İlçe Kongresini tamamlayan CHP, geçtiğimiz hafta sonu da Kırıkhan ve Reyhanlı ilçe kongrelerini gerçekleştirdi.

İlk olarak CHP Kırıkhan İlçe Kongresi yapıldı. CHP Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, belediye başkanları ve partililerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen kongrenin divan başkanlığını ise CHP Hatay Milletvekili Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu yaptı. Üç listeyle gidilen seçimlerde, Hüseyin Hırfanoğlu, Cemiyet Kışlıoğlu ve İsmet Buğdaycı yarışırken, seçimin galibi Hüseyin Hırfanoğlu  oldu. Seçimler sonucunda Hüseyin Hırfanoğlu 88, İsmet Buğdaycı 34, Cemiyet Kışlıoğlu 33 oy aldı.

Hüseyin Hırfanoğlu  başkanlığındaki CHP Kırıkhan ilçe yönetimi şu isimlerden oluştu; “İsmail Savaşır, Mustafa Sıraç, Kaan Falay, Abidin Bankir, Ahmet Özsoy, Suphi Muş, Hanifi Acun, Ali Erdem, Şeref Boyancı, Ökkaş Tuğrul Erinç, Güven Yıldız, Hatice Bestili, Rengin Böke, Ahmet Üçtaş, Gülistan Atalan, Levent Çolak.”

Divan başkanlığını layıkıyla yerine getiren Dr. Yılmaz Şahutoğlu, kongre sonunda yaptığı kısa konuşmada; “CHP Kırıkhan ilçe örgütümüzün olağan kongresinde bizi Divan başkanlığına layık gören tüm delegelerimize çok teşekkür ediyor, ilce başkanlığına yeni seçilen başkan ve yönetim kurulu üyelerini kutluyor, başarılar diliyorum” dedi.

Kongrede konuşan CHP Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem ise, ilçe başkanlığına üç aday olmasının demokrasinin bir göstergesi olduğunu ifade ederek, üç adaya da partiye verdikleri emekten dolayı teşekkür etti. Milletvekili Ertem; “İlk milletvekili seçilip meclise gittiğimde yaşlı bir amca ziyaretime geldi. Dedi ki bana; oğlum siyaset yapıyorsun, milletvekilisin, 4 şeye dikkat edeceksin. Nedir bunlar? Birincisi, kimseyi karalayarak kimsenin üstüne basarak siyaset yapmayacaksın. İkincisi, yalan söylemeyeceksin. Üçüncüsü, yapamayacağın sözleri vermeyeceksin. Dördüncüsü, gemiyi asla terk etmeyeceksin. Kendi gemini terk edip başkasının sandalına binersen, tekrar kendi gemine döndüğünde hep o inip bindiğin sandaldan bahsederler. Bu duygularla tüm partililerime başarılar diliyorum” diye konuştu. CHP’li Vekil Ertem, üç adaya ve önceki dönem ilçe başkanına birer başarı çiçeği takdim etti.

Kongreye ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, Gençlik Kolları Başkanı İklime Kabasakal ve Yönetim kurulu üyeleri de katılım gösterdi.

Kırıkhan ilçe kongresinin ardından CHP Reyhanlı İlçe Kongresi de gerçekleştirildi. Yapılan seçim sonucunda CHP Reyhanlı İlçe Başkanlığına Avukat Fatih Turan seçildi. Reyhanlı İlçe Kongresine de CHP Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, CHP Hatay Milletvekili Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu, belediye başkanları ve çok sayıda partili katılım gösterdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here