CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal; “Toprağın Rengine Mührü Basalım”

0
190

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal, İskenderun’da esnaf ziyaretleri ile referandum çalışmalarını sürdürdü.

CHP’li Vekil Topal, 16 Nisan günü gerçekleştirilecek Anayasa Referandumu nedeniyle, seçim bölgesi olan Hatay’da ziyaretlerini yoğunlaştırarak hemşerilerine bu referandumda neden Hayır denmesi gerektiğini anlatıyor. Bu kapsamda yürüttüğü çalışmalara İskenderun’da devam eden Topal, beraberinde CHP İskenderun İlçe Yöneticileri, Kadın ve Gençlik Kolları yöneticileri ile İskenderun sokaklarında esnafımızı ziyaret etti.

Gerçekleştirdiği saha çalışması esnasında, vatandaşların gözlerinde gördüğü inanç ve kararlılığın kendisini bu ülkeye sevdalı milyonlar adına umutlandırdığını ifade eden Topal; “İnanıyorum ki insanımız, 16 Nisan günü bütün yetkileri elinde toplamak isteyen Saray eşrafına sandıktan güçlü bir yanıt verecek ve Hayır diyecek” dedi.

Ziyaret ettiği iş yerlerinde, yapılmak istenen değişikliğin maddelerini anlatan Milletvekili Topal, bu anayasa paketinde milletin hayrına tek bir madde olmadığını savunarak, yapılmak istenen değişikliklerle ülkenin tapusunun bir tek adama verilmek istendiğini, bu yetkinin asla ve asla bir kişiye verilemeyeceğini vurgularken; “80 milyonluk bir ülkeyi bir kişiye teslim edecek miyiz? Böyle bir durum kabul edilebilir mi? Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu önderi Mustafa Kemal Atatürk’e bile verilmeyen bu yetkiyi şimdi biz kendi ellerimizle kimseye veremeyiz, Türkiye’nin göz göre göre bir diktatörlüğe dönüşmesine izin veremeyiz” dedi.

Topal, hiç bir beklenti içinde olmadan, siyasi ikbal ve menfaat gözetmeden Türkiye’nin geleceği için, Atatürk ilke ve devrimleri için, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti için mücadele vermeye devam edeceklerinin altını çizerken, “Korkmadan, usanmadan, bir beklenti içine girmeden sadece inanç ve kanaatlerimizin gereği için HAYIR diyoruz” şeklinde konuştu.

Bu süreçte herkese görev düştüğünü ifade eden Topal; “Kimsenin bize şöyle yap böyle yap demesini beklemeyeceğiz. Cebimizde taşıdığımız Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı bize ülkeye sahip çıkmak gibi bir görevi zaten veriyor. Bugün ülkemize sahip çıkmanın en zorunlu olduğu bir süreçten geçiyoruz. Bıkmadan, usanmadan Türkiye’nin eyaletlere ayrılmasına, özerk bölgeler ilan edilebilmesine zemin hazırlayacak bu anayasa değişikliğine Hayır demek için insanlarımızı ikna etmeye çalışacağız. İnsanlarımızın bereketin rengine, toprağın rengine mührü basmalarını isteyeceğiz ve bunu yaparken de mazeret üretmeyeceğiz” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here