CHP Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem; “8 Mart, Alın Terini Akıtan Kadınların Sesidir”

0
194

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem yaptığı basın açıklamasıyla tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

‘8 Mart’ın kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmak yolunda verdiği mücadelenin meşalesinin adı olduğunu vurgulayan Milletvekili Ertem, “8 Mart, kadınların eşit işe eşit ücret, günde sekiz saat çalışma ve doğum izni talepleriyle 1857 yılında başlattıkları eşitlik mücadelesinde, hakları uğruna can verdiği gündür. Günümüzde 8 Mart kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın kaldırılması ve kadına yönelik şiddete son verilmesi istemlerinin bir kez daha dile getirildiği gündür. 8 Mart, kadınlığını, onuru, şefkati ve emeğiyle yüceltmiş; yoz inançların, düşüncelerin ve hoyrat ellerin altında yaşama direnmiş ve direnmekte olan kadınlarımızın günüdür. 8 Mart, küflü bilinçlerin hapsedemeyeceği ve toza bulanmış zihinlerin düşleyemeyeceği, kadın doğmuş olmanın meziyet sayıldığı bir yaşam sevincini simgeler. 8 Mart, bir kez daha, mühendis, mimar, şehir plancısı kadınların, mutfaktan ofise, tarladan şantiyeye, madenden hastaneye, atölyeden fabrikaya yaşamın her yerinde emeğini veren ve alın terini akıtan kadınların sesi olduğu gündür. 8 Mart, yaşamın her alanında olan; üreten, geliştiren, büyüten kadınların birlik, mücadele, dayanışma günüdür” dedi.

Anayasa’da yer alan ‘Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir’ ifadesine karşın, kadınlar için toplumda hak ettikleri eşit koşulların hala sağlanamamış olduğunu dile getiren CHP’li Vekil Ertem; “Bugün hala, kız çocuklarının okutulmamasına, kadın cinayetlerinin devam etmesine, iş yaşamında kadın istihdamının engellenmesine olanak sağlayan her türlü düşünce ve yapı, artan gerici politikalarla birlikte ülkenin her noktasına yayılarak kuşatmaya devam etmektedir. Kızlı erkekli okumayı tahrik sayan, kadın erkek eşitliğini reddeden, kadınların sokağa çıkmasını edepsizlik sayan, dini yanlış yorumlayıp bir de bunu siyasete alet eden, kadını eve kapatan, eğitim ve gelişimini engelleyen zihniyetlerin değişmediği sürece kadına yönelik her türlü ayrımcılığın önüne geçilemez.

Atatürk’ün, “Bir toplum aynı amaca bütün kadınları ve erkekleri ile beraber yürümez ise ilerlemesine teknik olarak imkan ve bilimsel olarak ihtimal yoktur” sözünü hatırlatarak;  kadına yönelik şiddet ve benzeri, insan onurunu zedeleyen her türlü haksızlığa karşı demokrasi ve adaletle mücadele edeceğimiz,  kadına karşı her türlü ayrımcılığın ortadan kalktığı, özgürlüklerin kısıtlanmadığı, eşitliğin mutlak olduğu, barış ve huzur içerisinde olan bir Türkiye umuduyla tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutlarım” şeklinde ifadelere yer verdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here