Ceylan; “Arsuz’un Sualtında da Kültürel Miras Var”

0
321

Başkan Culha’dan, İlçenin Sualtı Zenginliğini Su Yüzüne Çıkaran Tahsin Ceylan’a Teşekkür

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, deniz turizmi ile dikkat çeken ilçede bu yıl ilk kez gerçekleşen Arsuz Doğa ve Su Sporları Festivali(Arsuz-Fest)’nde Arsuz’un sualtı dünyasının kapılarını aralayan dünya çapında ünlü sualtı görüntüleme yönetmeni Tahsin Ceylan’a katkılarından dolayı teşekkür etti.

Festival kapsamında Konacık Bölgesinde sualtı çekimleri yapan ve dalış eğitimi veren Dünya Sualtı Konfederasyonu(CMAS) ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu 3 yıldız dalış ve cankurtaran eğitmeni Tahsin Ceylan’ın festivalin önemli bir parçası olduğuna dikkat çeken Başkan Culha; “Dalış sektöründe dünyada bizleri layıkıyla temsil eden Tahsin hocamızın, Doğa ve Su Sporları Festivalimiz kapsamında Arsuz’u şereflendirmesi bize büyük bir mutluluk katkı. Bu çalışma festivalimizin önemli bir parçasıydı. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz.

Hem bilimsel bir çalışma yaptılar, hem aramıza katıldılar, hem de Arsuz’un sualtı dünyası hakkında bizleri bilgilendirdiler. Kendisine, ekibine ve bu çalışmaya katkı sunan Sahil Güvenlik Bölge Komutanımız Kıdemli Albay Fatih Erkan olmak üzere herkese teşekkür ederim” dedi.

Festival alanında yaptığı sunumla katılımcılara hem Arsuz’un sualtı dünyası hakkında bilgiler veren, hem de görüntüler aktaran Tahsin Ceylan da kendisini Arsuzlularla buluşturan Kaymakam Musa Sarı ile Başkan Nazım Culha’nın yanı sıra Arsuz’daki tüm çekimlere eşlik eden ve sualtından ‘Denizler geleceğimizdir’ mesajı veren Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı ve tüm personeli ile geçtiğimiz yıl Dünya Serbest Dalış Şampiyonasını 5. sırada tamamlayan Selahattin Poyrazakın’a teşekkür etti.

Arsuz’un sualtı dünyasının çok güzel bir belgesel olabileceğine dikkat çeken Tahsin Ceylan; “Körfezdeki balık popülasyonun azalmasına rağmen, Arsuz’daki suyun temiz olması sevindirici. Bu bölge arkeolojik olarak çok zengin ve çok sayıda arkeolojik eser var su altında. Ancak çok fazla da balıkçıların attığı dinamit izleri var” diyerek, önemli bir ayrıntıya dikkat çekti.

Şu anda yaklaşık olarak körfezin 40 metre derinliğinde bulunan MW. Ulla Gemisi’nin de deniz altındaki görüntüsünü aktaran Tahsin Ceylan, çimento sektörüne malzeme taşırken batan geminin çok büyük bir batık olduğunu dile getirdi.

Sualtı görüntüleme yönetmeni Tahsin Ceylan’a sunumunun ardından Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ile Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha teşekkür plaketi takdim etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here