Çelik İş Şube Başkanı Demir; “Taşeron Sistemi Kaldırılmalı”

0
64

soma-çelik iş açıklamaÇelik İş Sendikası İskenderun Şube Yönetimi, Soma’daki maden kazası ile ilgili bir basın bildirisi yayınladı. Şube Başkanı Mehmet Demir, bu tür maden kazalarında iş sağlığı ve güvenliğine riayet edilmesi, bu konuda gerekli hassasiyeti göstermeyen işletmelere ağır cezalar verilmesi gerektiğini belirtti.

Manisa’nın Soma ilçesinde önceki gün meydana gelen maden patlaması ile ilgili Çelik İş Sendikası Başkanı Mehmet Demir’in yönetim kurulu adına dün yayınladığı bildiride şu ifadeler yer aldı;

“Şu anki resmi rakamlara göre 201 emekçimizin yaşamını yitirdiğini ve yaklaşık  223 emekçinin mahsur kaldığını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Milletimizi derinden üzen  bu maden kazasında yaşamını yitiren emekçilerimize  Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralanan emekçilerimize acil şifalar diler; göçük altında kurtarılmayı bekleyen madencilerimizden sevindirici haberlerin gelmesini dualarımızla temenni ederiz.

Bu tür maden kazalarının olmaması için gerekli kontrollerin ve denetimlerin sıklaştırılması, iş sağlığı ve güvenliğine riayet edilmesi, gerekli hassasiyeti göstermeyen işletmelere ağır cezalar verilmesi gerekir. Taşeron sisteminin de bir an önce kaldırılması gerekmektedir.”

Şube Başkanı Demir, ülkemizdeki iş kazalarının azaltılması için iş güvenliğinde sıfır tolerans ilkesiyle hareket edilmesi gerekliliğine de vurgu yaparak, bu büyük acıların  bir daha yaşanmaması dileğinde bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here