Çelenkler Ata’nın Manevi Huzuruna Sunuldu

0
86

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıldönümü kutlamaları dün çelenk töreni ile başladı.

Atatürk Anıt Alanı’nda düzenlenen çelenk sunma törenine İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel ve Suzan Şahin, 39. Mknz. Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Hatay Barosu İskenderun Temsilcisi Sevinç Çakıcı, İSTE Rektörü Türkay Dereli, siyasi partilerin ilçe başkanları, meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, oda başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri ve sivil erkân, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törene ayrıca, İSTE’de düzenlenen törene katılmak üzere kentimize gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katıldı.

Törende ilk olarak İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, 39. Mknz. Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzuruna çelenk sundu.

Çelenk sunulmasını takiben Cumhuriyetimizin banisi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü ve asil milletimizin selameti için canlarını feda eden tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak, istiklal marşımız eşliğinde şanlı bayrağımız göndere çekildi.

Anıt alanındaki törenin sona ermesinin ardından protokol üyeleri, törene katılanların ve halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here