Çanakkale Şehitleri Şiirlerle Anıldı!

0
112

çanakkale-anma1İkizoğlu; “Kurtuluş Savaşının Temelleri Anafartalar’da Atılmıştır”

Demokratik kitle örgütleri, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma gününde bir araya gelerek bir anma etkinliği düzenledi.

Cumhuriyet Kadınları Derneğinin önderliğinde, İskenderun Havuzlu Çarşıda, Vatan Partisi, İSÇEİD, Taşeron İşçileri Derneği, TGB gibi kurumların da katılımıyla gerçekleştirilen anma töreni Şehitler için saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Törende daha sonra CKD Şube Başkanı Şerife Nur İkizoğlu bir konuşma yaptı.

Törende konuşan CKD Başkanı İkizoğlu, “Çanakkale Geçilmez” diyerek söze başladı. Çanakkale Zaferinin, Atatürk gibi bir dâhiyi Türk milletine hediye ettiğini kaydeden İkizoğlu; “Türk Ulusu Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’ü Çanakkale direnmesi ile tanımıştır. 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktığı gün Türk Halkı liderinin etrafında birleşmiştir. Kurtuluş savaşının temelleri Conkbayır’da, Anafartalar’da atılmıştır. Bu zafer, Yahya çavuşlarıyla, Koca Seyitleriyle, Kınalı Alileriyle 57. Alayları, Kahraman Türk ordusunu zafere götürmüştür. Bu zafer; evlatlarını, kocalarını, düğüne gönderir gibi cepheye gönderen anaların, babaların, eşlerin zaferidir.

çanakkale-anma2

Çanakkale destanını yazan Türk Ordusu savaşta bile insanlığını unutmamıştır. Yaralı düşmanı sırtında hastaneye götüren, düşman askerinin denize düştüğünde top ateşini kesen Mehmetçiği bütün dünya tanımıştır. İşte binlerce genç beden bugün Gelibolu’da yan, yana yatmaktadır. Dünyanın öbür ucundan ülkemizi bölmeye gelen, neden geldiklerini bilmeden ölen askerlere ise Türk Milleti ve önderi “Bizim evlatlarımız” diyerek savaşa karşı olduklarını ifade etmiştir. Emperyalizme direnen ve kimsenin toprağında gözü olmayan bir Millet olarak Atamızın dediği gibi “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” ilkesini benimsedik. Zaferin yıldönümü vesilesiyle bu savaşta yer alarak, adını tarihe altın harflerle yazdıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve de terör şehitlerini şükran ve saygı ile anıyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmadan sonra temsili bir asker şehit ve üzerine Türk bayrağı örtüldü. Daha sonra şiirler okunmasıyla tören sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here