Çalışkan; “Seçimde En Büyük Sürprizi Milli İttifak Yapacak”

0
152

milli ittifak13Milli İttifak Hatay Milletvekili Adayları İGC’yi Ziyaret Etti…

Seçime Saadet çatısı altında, Saadet Partisi amblemi ile birlikte girecek olan Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi (Milli İttifak) Hatay Milletvekili adayları, seçim çalışmaları kapsamında, dün İskenderun’da bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

İlk olarak Saadet Partisi ilçe binasında toplanan adaylar burada yaptıkları açıklamanın ardından İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC)’ni ziyaret ettiler.

Milli İttifak Hatay Milletvekili Adayları Nevin Zeytineli, Necmettin Çalışkan, Metin Yeşilkaya, Yaşar Narlı, Fatih Özer, Atilla Erol, Mehmet Rençber, Saadet ve Büyük Birlik Partisi İskenderun İlçe Başkanları ile birlikte cemiyeti ziyaret eden Milli İttifak heyetini, İGC Başkan Yardımcısı Rızkullah Terbiyeli ve yönetimi karşıladı.

milli ittifak14

Yaşanan seçim atmosferinde tüm parti adaylarının cemiyeti ziyaret ettiklerini belirten Rızkullah Terbiyeli, Milli İttifak adaylarına bu zorlu süreçte başarılar diledi.

Daha sonra söz alan Milli İttifak Hatay Milletvekili Adayı Nevin Zeytineli, ülkenin selametini düşündükleri için, şahsi nefislerini bir kenara bırakarak, Milli İttifak çatısı altında birleştiklerini ifade etti. Yıllardır gerçekleşen tüm seçimlerin antidemokratik olduğunu vurgu yapan Zeytineli; “Hiçbir ülkede %10 barajı yok. 80 darbesinden bize kalan bu baraj seçimlerin antidemokratik olmasına neden oluyor. Biz yaklaşık üç aydır çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Büyük Birlik Partisi olarak Saadet Partisiyle istişareler yapıp ittifak kararı aldık. Bu ittifaka MHP’yi çağırmak istedik.

milli ittifak15

Ancak randevu talebimize cevap dahi verilmedi. Aday listeleri konusunda tüm partilerde kavgalar yaşanırken, biz gayet mutlu ve huzurluyuz. Asrı saadet dönemi yaşıyoruz, barajı tanımıyoruz. Ülke bölünüyor dedik, nefsimizi bırakıp kendimizi öne attık. Ortadoğu’da yaşanan kan gölüne dahi dur diyebiliriz diye yola çıktık” şeklinde konuştu.

Dünya görüşlerine en yakın partiyle birlik olduklarını kaydeden Milli İttifak Saadet Partisi Hatay Milletvekili adayı Yrd. Doç. Dr. Necmettin Çalışkan da; “Türk siyasetinde önemli bir kilometre taşı olacak bir birleşme Milli İttifak. Aynı değerlere bağlı topluluklar olarak birlikte ve rahatça çalışma yürüteceğiz. Bu işbirliği iyi bir başlangıçtır. Bu işbirliğine Milli İttifak denmesi de son derece anlamlı. Halkımız milli ruha her zaman sahip çıkar.

milli ittifak16

Mecliste Milli ses olmalı. Ülkemizin buna ihtiyacı vardı ve Milli İttifak çıktı. İlimizdeki aday tanıtım ve Türkiye geneli aday tanıtım şölenlerimiz görmeye değer büyük katılımlar ve coşku ile geçti. Bu havanın seçime kadar taşınması ve devamının getirilmesi ile inanıyoruz ki her seçimdeki sürprizi bu defa Milli İttifak olarak biz yapacağız” şeklinde konuştu.

Diğer partilerin aday listelerini eleştiren Çalışkan; “Yerel halkın tanımadığı tepeden isimleri aday olarak koydular. Bu milleti enayi yerine koymaktır, milletin aklıyla oynamaktır. İnanıyoruz ki milletimizi bunlara gereken cevabı verecektir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here