Çalışkan: “Hatay’da Seçimler Şaibelidir, Tekrarlanmalıdır”

0
59

saadet partisi15Saadet Partisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Necmettin Çalışkan, seçim sonuçlarını parti İl binasında basın toplantısı yaparak değerlendirdi.

Basının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Çalışkan; “Seçim sonuçları ülke genelinde ilan edildiği halde halen Hatay Büyükşehir sonuçları ilan edilmemiştir. Aynı şekilde İskenderun’da da şaibeli bir durum vardır.  Bundan sonra da ilan edilecek sonuç; kim kazanırsa kazansın toplumun hiçbir kesimini tatmin etmeyecektir. İlk defa bir seçimde, her saat farklı bir sonuç ilan edilmektedir. Çok büyük kafa karışıklığı vardır. Adliye teşkilatına müdahale ederek sonuç elde edilirse kaos çıkar. Bu nedenle Saadet Partisi olarak diyoruz ki; Hatay barışı açısından, gerginliğe mahal vermeden İskenderun ve Hatay büyükşehir seçimleri iptal edilmeli, en kısa zamanda seçimler yeniden yapılmalıdır” dedi.

Seçim sonuçlarıyla ilgili kimsenin kimseyi suçlamaya hakkı olmadığını söyleyen Çalışkan; “Herkes aynaya bakmalıdır. Suçluyu kendi içinde özeleştiri yaparak tespit etmeye çalışmalıdır. Bir seçimi kaybeden bir partinin bir başka siyasi partiyi sorumlu tutması anlamsızdır” dedi.

İktidar ve ana muhalefete yönelik olarak da Çalışkan, şunları söyledi. “Seçim dönemi boyunca bu ülkede başka bir ülkenin bayrağı dalgalanacağı şeklinde yapılan propagandayla toplumu kışkırtıcı, gerilimi arttırıcı tamamen siyasi hesaplarla kampanya yürütülmesi olumsuz etki etmiştir. Ülkenin gündeminden uzak yapay gündemlerle Suriye ile savaş çıkacak izlenimi verilmesi, toplumu kamplaştırmaya yönelik söylemler ülke genelindeki sonuçta da etkili olmuştur.

Büyükşehir genel meclisindeki dağılımda da Lütfü Savaş’ın o koltukta rahat oturamayacağı görülmektedir. Belediye başkanlığı yapacak kişinin arkasında meclis desteği olmalıdır. Eli kolu bağlı tutsak gibi bir büyükşehir belediye başkanının Hatay’da bir çivi çakması mümkün değildir. Bugünden itibaren tüm siyasilerin birlik beraberlik içerisinde, kardeşlik bağlarını ön planda tutarak, aynı topraklarda yaşayan, aynı ülkenin insanları oldukları bilinci ile hareket etmelidir.  Geçmiş, geçmişte kalmalıdır. Bugün yeni bir dönemin başladığını bilmek durumundayız” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here