Çalışkan; “Çizilen Hatay Sınırlarını Tasvip Etmek Mümkün Değildir”

0
124

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan, parti binasında Hatay’ın Büyükşehir oluşuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında; “Hatay’ın Büyükşehir yapılmasını destekliyoruz. Ancak bu yasada çizilen Hatay sınırlarını tasvip etmek mümkün değildir” dedi.

Yerel yönetimlerde reformun, çağın gereği, geç kalmış bir karar olduğunu ifade eden Çalışkan; “Halen il genel meclisinde devam eden kirli ittifakın,  AKP CHP koalisyonunun, daha doğrusu ilişkisinin, gayrimeşru bir ürünü ortaya çıkmıştır. TBMM’ye sunulan taslak her ne kadar iktidar tarafından hazırlanan bir taslak olsa da; gerçekte ortaya AKP-CHP ortak yapımı bir ucube çıkmıştır.

Bu kadar önemli bir konuyu ne kamuoyu, ne Sivil Toplum Örgütleri, ne de buralarda yaşayan insanlar tartışmamıştır. Hiçbir şekilde bilgi sahibi olmamıştır. Hatay’da yaşayan 1,5 milyon insanı ilgilendiren bir konuda kimseyle konuyu tartışmadan kimsenin görüşlerini almadan bir dayatma sonucu harita çizilmiştir.

Yeni çizilen Antakya-Defne sınırı, İskenderun-Arsuz sınırı ile Hatay’da var olan barış ortamını dinamitlemeye yönelik bir adımdır. Bu yasa ile hizmet değil rant amacı güdülmüştür. Zaten bu yasanın zamanlaması ile birilerine diyet borcu ödenmektedir. Bu hatayı yapanları tarih affetmeyecektir” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here