Çalışan Gazetecilerin Anlamlı Günü

0
49

gazeteciler günü1961 Anayasasında gazeteciler lehine yer alan hükümlerden sonra “Çalışan Gazeteciler Bayramı” olarak kabul edilen ancak 12 Mart 1971 darbesinden sonra “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” olarak değiştirilen ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ kentimizde de çeşitli etkinlilerle kutlanacak.

Bu etkinliklerin ilki 10 Ocak Cuma günü (bugün) İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC)’nde gerçekleştirilecek. İGC Basın Merkezinde toplanacak olan Gazeteciler, İGC Yönetim Kurulu Başkanı Şehmus Aslan’ın açılış konuşmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten  konuşmalar yapacak. Ayrıca İGC binasında kutlamalar da kabul edilecek.

Başkan Aslan, tüm çalışan gazetecileri ve halkı İGC’ye davet ederek; “İskenderun Gazeteciler Cemiyeti üyeleri olarak kentimizde  yaşayan insanlara  ve milletimize ilkeli, tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışı ile halkın haber alma hakkına katkı sunmaya devam etmekte kararlıyız. Unutulmasın ki, en demokratik ülkeler, gazetecilerin kendilerini en rahat hissettikleri ülkelerdir. Bizlerde bu kararlılıkla çalışan arkadaşlarımızla beraber bugünü hep birlikte kutlayacağız” dedi.

Mar-Der’den Basın Mensuplarına Jest

Öte yandan kentimizde birçok başarılı etkinliğe imza atan İskenderun Mardinliler Derneği (Mar-Der) 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle de yemekli bir toplantı düzenleyecek. 11 Ocak 2014 Cumartesi günü saat 19.00’da İsa Taş Toyota Plaza’da gerçekleştirilecek olan dayanışma yemeğine tüm gazete çalışanlarının ve ailelerinin davet edildiği öğrenildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here