Büyüksün Türkiye’m!

0
58

Her şey eskisi gibi gözükse de hiçbir şey ‘eskisi gibi’ değil. Ümidimiz, yarınların Türkiye’sini sabırla beklemek.! Bir yere yatırım yaparken çok sık dokuyup ince düşünme zamanı. Vatandaş zor günler geçirirken, zaruri yatırımların dışında, doğal yapılması gereken yatırımlardan kaçınmak devletin asli görevi. Devamlı şekilde yapılan petrol, Elektrik ve doğal gaz zamları dövize endeksli aşırı şekilde şişiyor. Balıkçı, teknesini denize süremiyor. Çiftçi, tarlasında mutsuz! Araçlar, uzun nakliye yapmaktan kaçınıyor. Dünya’da ekonomi istikrarının olmayışı nedeniyle bu sıkıntılı günleri bizler de fazlasıyla yaşıyoruz.

Son yılları, geçmişten geleceğe gözden geçirdiğimizde, karşımıza çıkan sorunlar, Türkiye’nin başını ağrıtacak düzeyde. Suriye’de ABD-PKK ilişkileri, Rusya’nın Dünya’nın gözüne sokarcasına Ukrayna işgali… Afganistan acınacak durumda, Hindistan-Pakistan her an pimi çekilmiş bomba gibi.. Çin-Tayvan çekişmesi, İsrail, Golan Tepelerinde hak iddiası zaman zemin yokluyor.

ABD eski Başkanı Trump, Dünya kamuoyunun tüm tepki ve uyarılarına karşı, işgal altındaki Golan tepelerini ‘İsrail toprağı’ olarak gördüklerini açıklamıştı. Aklım karışıyor. Dünya yeni bir coğrafya çiziminde sanki! Gelişmeler karşısında devletimiz çok hazırlıklı ama bir türlü içimizdeki ve dışımızdaki düşmanlardan kurtulamıyoruz.

Allah, hiçbir ulusa savaş tadını tattırmasın. Savaş halkın perişanlığı, Savaş umutların ve ümitlerin kaybolduğu bir senaryo. Yedi yirmi dört hangi TV kanallarını açarsak açalım. Rusya’nın bombalarına hedef olan koskoca bir Ukrayna devletinin çatır-çatır kahrolduğunu izliyor ve izlerken de insanlığımızdan utanıyoruz. Sıcak bir odada ayaklarımızı uzatmış vahşeti izlerken, bir an olsun onların yerinde olduğumuzu düşündük mü? Savaşı çıkartana ve çıkartanlara karşı beddua etmekten başka ne yapabiliyoruz?!

Dikkatimi çekiyor. Savaşın acı reçetesini ortaya koyan ve bu konuda tüm demokratik girişimlerle sesini gür şekilde haykıran, Dünya’nın karşısında tek TÜRKİYE var. Diğer ülkeler yaranın iyileştirmesi yerine yaranın daha çok kanaması yönünde verdikleri demeçlerle gündemde.

Ukrayna’da yaşanan insanlık dramının bir an evvel sonuçlanması yönünde hükümetimiz, olağan üstü görevlerde. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve tüm bakan ve kamu barışın sağlanması uğruna açık bir politikayla taraflara itidal çağrısında bulunuyor. Dikkatimi asıl çeken şey, muhalefet partilerine mensup başkan ve idarecileri, kendilerini seçim havasına kaptırmış gidiyorlar. Hükümete karşı yüklendikleri acımasız tavırlar çok üzücü ve dramatik.

Aklıma tam da burada geçmişte yaşanan önemli bir açıklama geldi. Zamanın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, evet-hayır oylama öncesi, Hatay yerel televizyon programında, moderatör Ali Yolcu’nun ‘Recep Tayyip Erdoğan nasıl bir liderdir?’ sorusuna şu şekilde cevap vermişti.

‘…Recep Tayyip Erdoğan’ın, mecliste görev yaptığım sürece onun Milliyetçi ve vatanperver tavrını hep takdir ettim. Türkiye’nin yükselmesi uğruna verdiği mücadeleyi beğeniyorum…’ demişti. Şimdiki durum ise çok farklı! Varsa da yoksa da hedeflerinde iktidar partisi var. Dünyanın son gelişmelerinden bir haberler. Hâlbuki şu son on günü derinden incelediğimizde; barışçıl faaliyetlerin liderliğiyle, Cumhurbaşkanımızın kontrolünde her türlü mücadele son demine kadar yapılıyor.

Antalya ilimizde, Ukrayna ve Rusya Dışişleri Bakanlarıyla bir olan Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun Dünya’yı kilitleyen barışçıl çabası. Antalya diplomasi platformunda, Dünya liderleri arasında geçen barışçıl yaklaşımlar, Dünya’nın gündeminde. Türkiye görevini dört dörtlük yapıyor ve geçmişte bizleri aramayan şimdi sıklıkla arayan liderlerin yurdumuza gelmesi gitmesi araması ve devamlı barışçıl yolların Türkiye görülmesi bizleri çok mutlu ediyor. İnşallah amaca ulaşılır.

ABD Başkanı Biden, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, özel zeytin dalı figürlü uçağıyla Türkiye ziyaretinde. Almanya Başbakanı Olaf Scholz. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev. Yunanistan Başbakanı Miçotakis diyaloglarda. Otuzun üstünde dünya liderleriyle barışçıl ilişkilerde olan Türkiye var. Diğer yandan; Afrika ülkeleri, Güney Amerika, Asya ülkelerini daha devreye koymuyorum.

Varsın muhalefet görmesin. Eskiden Ak Partiden Adalet Bakanı, şimdi DEVA partisinden genel başkan sıfatıyla muhalefet olan Sadullah Ergin, ‘Hassa tüneli rafa kaldırılmış’ diye vatandaşlarımızı etkilemeye çalışıyor. Merak etmesin şu sıkıntılar bir bitsin. O Hassa Tüneli öyle bir yapılacak ki tüm Ortadoğu küçük dilini ısıracak.

Cumhurbaşkanımızın devamlı şekilde ‘Dünya beşten büyüktür’ sözü bugünlerde daha da anlamlaşıyor. Devlet yönetmek çok zor! Hele devamlı şekilde muhalefet tarafından eleştiri altındaysanız, ülkemi parçalamaya kalkışan iç dış düşmanlar faaliyetteyken yine de, Türkiye’nin Dünya genelindeki büyüklüğü olumlu birleşimlerle takdirde.

Putin ama şöyle ama böyle yenilecek. Suriye’de düşen Rus uçağının ardından bizlere çektirdiği eziyeti unutulmadı. Domates ah o domates için az yalvartmadı. Suriye’de başımızın üstüne çekiç gibi vurdu da durdu. Beşer Esad bekle. Sabırlı ol! Rusya ile birlikte acımasızca çoluk çocukları katledişinizi, şimdi Ukrayna’da nefretle seyrediyoruz. Bunların hepsi bitecek ve yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here