Büyükşehir’de CHP’li Savaş, İskenderun’da Ak Partili Dingil Kazandı!

0
154

seçim'14İskenderun halkı, İskenderun Belediye Başkanlığı koltuğuna bu kez Ak Partili Seyfi Dingil’i oturttu. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığını ise CHP’li Doç Dr. Lütfü Savaş kazandı.

İskenderunlular beş yıl için yetkiyi Seyfi Dingil’e verdi. Seçim çalışmaları süresince ‘Ak Belediyecilikle İskenderun Çağ Atlayacak! Sizden yetki istiyorum’ diyen Ak Partili Seyfi Dingil’in isteğini hemşerileri geri çevirmedi. Önümüzdeki beş yıl için İskenderun Belediyesini yönetecek olan Dingil, İskenderun’da birinci olmanın haklı gururunu yaşadı.

30 Mart Yerel Seçimleri sonunda, İskenderun’da Ak Parti (Seyfi Dingil) ipi göğüslerken, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışının galibi CHP (Doç. Dr. Lütfü Savaş) oldu. Seçimlere oldukça iddialı hazırlanan MHP ise umduğunu bulamadı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde; başa baş giden yarışta adeta nefesler tutuldu ve bu önemli yarışın galibinin kim olacağı heyecanla beklendi. Büyükşehir Belediyesinin galibi, % 42’lik oy oranı ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin adayı Doç. Dr. Lütfü Savaş oldu. Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti)’nin adayı Av. Sadullah Ergin ise %39 oy oranı ile ikinciliği elde etti. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adayı Mete Aslan ise %15 oy oranı ile bu ikilinin arkasında yer aldı.

Büyükşehir Adaylığında olduğu gibi İskenderun Belediye Başkanlığın yarışında da büyük bir çekişme ve heyecan vardı. Buradaki yarışın galibi de %37 ile Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti)’nin adayı Seyfi Dingil oldu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin adayı Dr. Yusuf Hamit Civelek ise %36 ile ikinciliği, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adayı İbrahim Gül de %23 ile üçüncülüğü elde etti.

Diğer İlçelerdeki Durum…

Hatay’ın Büyükşehir olmasıyla ilçe statüsü kazanan ve Türkiye’nin en büyük ikinci ilçesi olma özelliğini alan Arsuz ilçesinin ilk Belediye Başkanı da Cumhuriyet Halk Partili Nazım Culha oldu. Culha oyların %67’sini alarak büyük farkla belediye başkanlığını kazandı.

Belen Belediyesini de Ak Partili Adnan Vurucu kazanırken, Payas Belediye Başkanı da yine Ak Partili Bekir Altan oldu. Antakya Belediye Başkanlığını Ak Partili İsmail Kimyeci kazanırken, Dörtyol’da belediye başkanlığını MHP’li Yaşar Toksoy elde etti. Erzin Belediye Başkanı da değişmedi, Ak Partili Kasım Şimşek yeniden başkan seçildi.

Kırıkhan’da Ak Partili Ayhan Yavuz, Reyhanlı’da Ak Partili Hüseyin Şanverdi, Altınözü’nde yine Ak Partili Rifat Sarı, Yayladağı’nda Ak Partili Mehmet Kalkan, Defne’de CHP’li Dr. İbrahim Yaman, Kumlu’da Ak Partili İbrahim Paç, Samandağ’da CHP’li Mithat Nehir, Hassa’da Ak Partili Abdurrahman Demirel belediye başkanlığı koltuğuna oturdu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here