Büyükşehir Belediyesi Mülteci Okul Projesi İçin Kolları Sıvadı

0
62

Antakya’da yapılaması planlanan ‘Mülteci Okul Projesi’ için İspanya’dan gelen yerel basın mensuplarının bulunduğu heyet Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı HATMEK’teki çalışma ofisinde ziyaret etti.

Ziyarete, Lavanguardia gazetesinden Mr. Xavier Mas de Xaxas, El Mundo gazetesinden Ms. Rose Meneses, Cadene Ser radyosundan Mr. Alvaro Zamarreno, katılım gösterdi.

İspanya’nın en yüksek tirajlı gazete ve basın yayın organlarının temsilcilerinin bulunduğu ziyarette Antakya Ticaret Borsası ve Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, İspanya hükümetinin finansörlüğünde Antakya’da yapılacak olan ve ardından bağışlanması planlanan ‘Mülteci Okul Projesi’ hakkında fikir alışverişlerinde bulunuldu.

Projeden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Savaş; “Öncelikle hepiniz medeniyetlerin beşiği Hatay’a hoş geldiniz. Böylesi güzel ve anlamlı projeye ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutluyum. Burada insanlar yüzyıllardır kardeşçe birlik ve beraberlik içerisinde yaşıyor. Yanı başımızda olan savaş bizi psikolojik olarak olumsuz etkilese de biz Hatay halkı olarak birbirimize daha çok kenetlenerek zor günleri aşmasını bildik. Komşu ülkeden gelen misafirlerimize de kapılarımızı açtık. HBB olarak eğitim ve öğretime oldukça önem vermekteyiz. Özellikle çocuklarımızın eğitimlerini güvenli bir ortamda tamamlayabilmeleri için Hatay Büyükşehir Belediyesi ve kardeş şehir Aalen ile birlikte okul projelerine imza attık. ‘Bir çocuk gelişir dünya değişir’ sözünden yola çıkarak eğitim alanındaki çalışmalarımız her geçen gün arttırdık. Şimdi de bu mülteci çocuklarımıza yeni bir okul kazandıracağız ve onların mutluluklarına vesile olacağız. Bu projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerine yer verdi.

Ziyaret, günün anısına çekilen toplu fotoğraf ile son buldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here