“Büyükşehir Belediyeleri ile Sınırlar Bölünmüyor Birleştiriliyor”

0
75

Ak Parti İlçe Divan Toplantısının Gündeminde de Büyükşehir Tasarısı Vardı…

Hatay’ın Büyükşehir yapılması ile ilgili yapılan eleştirilere İlçe Divan Toplantısında yanıt veren Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar; “Büyükşehir belediyeleri ile sınırlar bölünmüyor birleştiriliyor” dedi.

Geçtiğimiz hafta sonunda parti binasında düzenlenen İskenderun İlçe Divan Toplantısına, Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Ak Parti Hatay İl Başkanı İsmail Kimyeci, Belde Belediye Başkanları, Meclis Üyeleri ve partililer katıldı. Toplantıda ilk olarak söz alan Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Uğur Feriz, amaçlarının ülke ve bölge vatandaşlarına hizmet olduğunu belirtti.

Teşkilatlar olarak, bir seçim bittikten hemen sonra seçim olacakmış gibi hazırlıklara başladıklarını ifade eden Ak Parti Hatay İl Başkanı İsmail Kimyeci ise; “Teşkilat olarak dinamik ve hazır durumdayız. Türkiye’deki seçim gündemi, TBMM’nin açılıp Büyükşehir yasa tasarısının orada görüşülmesi ile birlikte start aldı. İnşallah milletimizin hak ettiği en güzel hizmetleri en hızlı şekilde gerek genelde gerekse de yerel anlamda yerine getirmek istiyoruz” diye konuştu.

İlçe Divan Toplantısında son olarak söz alan Milletvekili Orhan Karasayar da, son günlerde gündemi ziyadesiyle meşgul eden büyükşehir tasarısıyla ilgili tepkilere yanıt verdi. Tasarı ile sınırların bölünmediğini vurgulayan Karasayar; “Büyükşehir belediyeleri ile sınırlar bölünmüyor, birleştiriliyor. İskenderun’da Büyükşehir yasa tasarı faaliyete geçtiği zaman, üç mahallemiz ve Düğünyurdu köyü de Arsuz’a bağlandı. Biz bunun duyduğumuz an bürokratları aradık ve ‘neden böyle yaptınız?’ diye sorduk. Onların verdiği cevapsa şu oldu; ‘ilçeler oluşturulurken, kalıcı sınırlar oluşsun, doğal sınırlar oluşsun istedik. Bir de yeni oluşacak ilçelerin mümkün olduğu kadar fazla nüfusa sahip olsun’ şeklinde konuştular. Biz de sonra Adalet Bakanımız başta olmak üzere bu konuyu gerekli kişilerle görüştük. Sınırlarımızı kimsenin böldüğü yok. Biz burada kardeşçe refah içinde yaşamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here