Büyük Bayanlar Sutopu Takımı 1. Lig Yolunda!

0
310

su topu11Türkiye Sutopu Federasyonu’nun 2016 yılı faaliyet programında yer alan “Büyük Bayanlar Sutopu 2. Lig Eleme Grubu Müsabakaları” 26-27 Mart tarihlerinde Hatay’da yapıldı. Şampiyonada, Bodrum Yarımada, Adana Yüzme İhtisas, Hatay Su Sporları Kulübü, İstanbul Yeşilyurt, Kayseri Olimpik, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Adana Adanus ve İskenderun Yüzme İhtisas olmak üzere 8 takım, iki ayrı grupta final grubuna çıkmak için mücadele etti.

A grubunda 1.Bodrum Yarımada, 2.Adana Yüzme İhtisas,  3.İstanbul Yeşilyurt, B grubunda ise 1.İskenderun Yüzme İhtisas, 2.Adana Adanus, 3.Hatay Büyükşehir Belediye takımları Final Grubuna yükselmeyi başardılar. Bu sonuçlara göre, önümüzdeki aylar içerisinde yapılacak olan final grubu müsabakalarında şampiyon olan takım Türkiye Bayanlar Sutopu 1. Ligi’ne yükselecek.

Şampiyona ile ilgili, takımı adına bir değerlendirme yapan İskenderun yorkbet Yüzme İhtisas Kulübü Baş Antrenörü Murat Kaptanoğlu, takımın B grubunda mücadele ettiğine işaret ederek; “İlk günkü maçlarda Kayseri Olimpik takımını 27-1, Adana Adanus takımını 14-2 mağlup ettik. İkinci gün ise Hatay Büyükşehir Belediyespor takımını 17-1 gibi net skorlarla yenerek, grubu namaglûp lider olarak tamamladık. Eleme gruplarında, skorlardan da anlaşılacağı üzere tüm maçlarda oyunun hâkimi olarak başarılı performans gösterdik. Final grubunda da şampiyonluğun en güçlü adayıyız. Hedefimiz, yapılacak olan Final müsabakalarında şampiyon olarak takımımızı Türkiye Yüzme Federasyonu Büyük Bayanlar 1. Ligi’ne çıkarmaktır” dedi.

Sutopu Liglerinde mücadele eden tek ilçe takımı olduklarının da altını çizen Kaptanoğlu, Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesinin desteği ile ayakta durduklarını da kaydetti. Kaptanoğlu ayrıca, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz’e, İlçe Müdürü Ali Arıkoğlu ve ekibine de teşekkürlerini iletti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here