“Bütçe Onaylanınca, Karayolları Çalışmalara Başlayacak”

0
76

belen-belediyesi5Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu Üniversite Kavşağına Üstgeçit Yapımıyla İlgili Protokolün İmzalandığını Söyledi…

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, geçtiğimiz gün İskenderun Teknik Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencisinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan okul kavşağında yaşanan kaza sonrası yaptığı açıklamada söz konusu bölgeye üstgeçit yapılacağını duyurdu.

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, burada bir basın açıklaması yapan Başkan Vurucu, belediye olarak karayollarıyla protokol imzaladıklarını söyledi.

Belen sınırları içerisinde bulunan E- 91 Karayolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında bir üniversite öğrencisinin hayatını kaybetmesinin kendilerini derinden üzdüğünü ifade eden Başkan Vurucu, vefat eden öğrenciye rahmet ve ailesine de başsağlığı diledi.

Yaşanan kaza sonrası bazı yayın organlarında Belen Belediye Başkanlığı aleyhine asılsız ve gerçek dışı haberler yapıldığını da ifade eden Başkan Vurucu; “Basın ahlak ve ilkelerine yakışmayan, idaremiz aleyhine iftiraya mahzar beyanatlarla halkımızı yanıltan kalemleri esefle kınıyorum. Hukuk yoluna başvurduğumuzun bilinmesini isterim. Öncelikle önemle vurgulamak isterim ki; “7/24 Hatay” adlı yerel gazetede yer alan haber içeriğinin, meydana gelen kaza ile bağdaşır yanı yoktur. Bu yayım organının kalemi doğruyu yazmamış, halkı yanıltmak pahasına yayınlanabilmiştir. Nitekim; haber metni içeriğinde yer alan protokol dahi, söz konusu haberin yanıltmaya muktedir olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.

belen-belediyesi6

Protokol, İdaremiz ile Karayolları arasında imzalanmıştır. Konusu, karayolları kamulaştırma sahası içinde, Belen Belediye Başkanlığımızca peyzaj düzenlemesi ve ağaçlandırma çalışması yapılması işidir. Aynı protokolün 4. maddesinin 8. bendinde ise ‘Çalışmanın Yapımı Esnasında veya Sonradan, Protokole Konu Çalışmadan Dolayı, Üçüncü Şahıslara Ait Can, Mal Ve Mülklerde Meydana Gelecek Hasar, Zarar, Ziyandan Belen Belediye Başkanlığı Sorumlu Olacaktır’ hükmü yer almaktadır. Kısaca Belen Belediyesi sadece orta refüjdeki peyzaj çalışmalarından sorumludur. Karayolları bütçelerinin onaylanmasıyla yeni üstgeçitleri de yapacaklarını belirtti.

Şimdi bu haberi yayınlayan ve haber metnini hazırlayan ilgililere sorarım; Olay saati kaza mahallinde miydiniz? Kazanın meydana geldiği esnada veya kazadan önce, ‘kaza yerinde’ herhangi bir peyzaj çalışması yapılmış mıdır ya da hali hazırda devam eden herhangi bir çalışma var mıdır? Kazanın meydana gelmesine herhangi bir peyzaj çalışması sebebiyle mi kaza oluşmuştur? Hayır!” şeklinde bilgilendirmelerde bulundu.

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, karayollarıyla, birisi İSTE Meslek Yüksekokulu kavşağı önüne yapılmak üzere 7 adet üstgeçit için protokol imzaladıklarını, bunlardan 4 tanesinin yapıldığını ifade ederek; “Sizler de bilirsiniz ki; habercilikte, hiçbir haber, doğruluğundan emin olunmadan yazılamaz. Zira protokol metnini dahi yayınlayan arkadaş, gözden kaçırmış olacak ki; sorumluluğun atfedilmesindeki gerekçe açıkça protokolde izah edilmiştir. Burada sorumluluğun kimde olduğu elbette önemli. Ancak gerçek sorumluların belirtilmesi şartıyla. Ben bu açıklamaları yapmaktan utanç duyuyorum. Çünkü bizim meselemiz, bu kazaların neden kaynaklandığını bulmak, çözümler üreterek, bir daha böyle acı olayların yaşanmasına engel olabilmektir. Böylesi hadiselerin bir daha tekerrür etmemesi en büyük temennimizdir” diye konuştu.

(Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here