“Bunlar Köklü CHP’yi Yıpratamaz ve Yıldıramaz”

0
66

kamil turan açıklama8CHP’li Meclis Üyesi Kamil Turan Eleştirilere Yanıt Verdi…

İskenderun Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Kamil Turan, Pazartesi günü gerçekleştirilen meclis toplantısındaki organ seçimi ve su projesi ile ilgili yapılan eleştirilere yanıt verdi. Organ seçiminde yaşananların parti içi problem olduğunu bu konuda yorum yapılmasının doğru olmayacağını söyleyen Kamil Turan, su bağlantı parası konusunda boşuna kıyamet koparıldığının da altını çizdi.

Belediye meclis toplantısında, CHP’nin parti grup toplantısında aldığı kararların dışında hareket eden bazı meclis üyelerinin, belediye organ seçimine adaylıklarını koyarak görev almalarının yankıları devam ediyor.

Konu ile ilgili yapılan eleştirilere yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Turan; “Muhalefet partilerin bir fırsat bulmuş gibi ses çıkarması doğal. Seçim arifesine girildi. CHP, 4 yılda hayallerinde göremeyecekleri işler gerçekleştirdi. 15 senelik bir ayrılıktan sonra zor bir 5 yıl geçireceğimizi bekliyorduk. Parti içerisinde sorunların olması üzüntü verici ama muhalefet böyle ufak olaylardan büyük nemalar kazanacağını beklemesin. Çünkü 4 yılda kendileri sadece CHP hizmetlerini seyretmekle ve kuru gürültü çıkarmakla uğraştı. Bunlar köklü CHP’yi yıpratamaz ve yıldıramaz!” dedi.

Parti kararları dışına çıkan meclis üyelerinin akıbeti hakkında kendisinin bir şeyler söylemesinin doğru olmayacağını söyleyen Turan, parti içi problemi partinin yetkili organlarının değerlendireceğini sözlerine ekledi.

Su Bağlantı Parası Konusunda Boşuna Kıyamet Koparılıyor!

Kamil Turan, 60.000 olarak söylenen su abone sayısının su projesinin tamamlandığında 50.000 civarında olacağının altını çizerek; “10 bin su abonesi bu projede kapsam dışında kalacaktır. İmar planın tamamlanmamasından dolayı, özellikle tepe mahallerinde işgal altındaki yerlerde bulunan su aboneleri bu yeni projede kapsam dışında bırakılacaklar. Ayrıca, su projesinin ihale bedeli 28 trilyon+KDV’dir. 24 ayda su abonelerinden toplanması beklenen 22 trilyon+KDV’dir. Aradaki farkı da belediye kendi karşılayacak. Bunun dışında proje toplamı 133 trilyon+KDV’dir. CHP belediyeyi aldığında su paraları ve akıllı sayaçlardan halka 2,5 milyar lira geri verildi. Şimdi sadece 500’ünü geri istiyoruz. O nedenle bağlantı parası konusunda boşuna kıyamet koparılıyor. Su İskenderun için büyük hizmettir. Bunu da gölgeleyemezler!

DSİ, Belediye’den Aldığı Para İle Çalışma Yaptı!

AKP’nin belediyeden beklediği teşekkür, İskenderun halkının temsilcisi olan belediyenin 105 trilyon vererek; arıtma tesisi, su depoları ve ana hatlar gibi işlerin yapılması için DSİ’ye verdiği paradır. Kısaca, DSİ bu çalışmaları kendi bütçesinden değil, belediyeden aldığı paralar ile yaptı. AKP, bunun için mi teşekkür bekliyor!” derken, buna rağmen tüm muhalif meclis üyelerine teşekkür etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here