Bu Kez Sağlıkçılar Grevde!

0
133

sağlıkçı grevi114 Mart günü kutlanan Tıp Bayramında “greve” gitmeye hazırlanan İskenderun Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), tüm emekçileri eylem ve etkinliklerine katılmaya, 14 Mart Gününde alanlarda omuz omuza olmaya “Grev”de olmaya davet etti. Konu ile ilgili bir açıklama yapan İskenderun SES Temsilciliği Eğitim Sekreteri Hasan Dolğun, sağlık ile ilgili çıkarılan yasa ve yönetmeliklerin, yurttaşların ücretsiz ve nitelikli sağlık hizmeti almasını olanaksız hale getirdiğini belirtti.

Sağlıkta dönüşüm programı adı altında her gün yeni yasalar ve yönetmeliklere tepki göstermek adına Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezi Baştabipliği önünde toplanan İskenderun SES üyelerine HDP İskenderun Belediye Başkan Adayı Ercüment Kimyon, HDP İskenderun Belediye Meclis Üyesi Hilmiye Kızılay da destek verdi. Burada “Bismillah dediler, memleketi yediler!” “Parasız sağlık” sloganları eşliğinde bir bildiri okuyan SES Temsilcilik Eğitim Sekreteri Hasan Dolğun; “Çıkarılan her yasa ve yönetmelik sağlık ortamını; hem halk açısından hem de emekçiler açısından tam bir kaosa sürüklemiş durumda. Her yeni düzenleme bir öncekiyle yarışırcasına hekimlik başta olmak üzere sağlık mesleklerinin özüne zarar veriyor, yurttaşların ücretsiz nitelikli sağlık hizmeti almasını olanaksız hale getiriyor” dedi.

sağlıkçı grevi2

Birinci basamak sağlık hizmetlerinin de paralı hale geldiğini kaydeden Dolğun; “Bugün itibari ile koruyucu sağlık hizmetlerini ücretsiz sunma görevi olan 1. basamak sağlık hizmetleri de paralı hale gelmiştir. ‘Aile fotoğrafınızda hekiminize de yer açın’ diyerek reklam yapılan sistemde muayenede ve yazılan her kalem ilaç için cepten para ödemek zorundayız. Genel anlamda ifade edilen ve halk sağlığı açısında ifade ettiğimiz sağlığı olumlu/olumsuz belirleyen etmenlerde olumlu ilerlemeler kaydedilse bile sağlık emekçilerinin yaşadığı sıkıntılar nitelikli hizmet verme açısından ciddi engeller barındırmaktadır” diye konuştu.

14 Mart Tıp Bayramında aciller dışında hizmet vermeyeceklerini duyuran Dolğun; “Sağlık emekçilerinin ve örgütlü kurumlarının görüşleri alınmadan yapılan bu düzenlemeleri ve demokratik olmayan çalışma ortamını kabul etmiyoruz. İş-işyeri, ücret ve gelecek güvencesi; can güvenliği için nitelikli bir hizmet verebilecekleri çalışma hayatı, toplumcu bir sağlık sistemi için 14 Mart 2014 günü Aciller dışında hizmet veremeyeceğiz. Tüm emekçileri 14 Mart’a kadar yapacağımız eylem ve etkinliklere katılmaya ve taleplerimiz için alanlarda omuz omuza ‘Grev’de olmaya davet ediyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here