‘Bu Coğrafyanın İnsanı Hainlerin Senaryolarına Asla Pabuç Bırakmaz!’

0
55

reyhanlı-başkanlar1Hatay Belediye Başkanları Tek Ses, Tek Yürek

Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş öncülüğünde iki yılı aşkın süredir yapılan Hatay Belediye Başkanları birlik, beraberlik ve dayanışma toplantıları aralıksız devam ediyor. Bu çerçevede Dörtyol İlçesi’ne bağlı Yeniyurt Beldesi Belediye Başkanı Hasan Avni Günal’ın ev sahipliğinde Botaş İşletme Müdürlüğü Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen birlik, beraberlik ve dayanışma toplantısında bir araya gelen Hatay merkez, ilçe ve belde belediye başkanları, Reyhanlı ilçesinde meydana gelen alçakça ve hain saldırıyı yayınladıkları ortak deklarasyonla bir kez daha kınadılar.

Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın öncülüğünde bir araya gelen Hatay merkez, ilçe, belde belediye başkanları daha sonra hep birlikte Reyhanlı ilçesine giderek burada bir dizi başsağlığı ziyaretleri gerçekleştirdi.

Hatay Belediye Başkanları heyeti, Reyhanlı Kaymakamı Dr. Yusuf Güler, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ve Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nihat Kılıç’ı makamlarında ziyaret ettiler. Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nihat Kılıç’a yapılan başsağlığı ve taziye ziyaretinde ayrıca HESOB Başkanı A.Kadir Teksöz ve Reyhanlı Esnaf Odası Başkanı Ali Bayır’da yer aldı.

reyhanlı-başkanlar2

İlçede ayrı-ayrı yapılan ziyaretlerde Hatay Belediye Başkanları’ndan oluşan heyet, başsağlığı diledi ve taziyelerini bildirerek, Reyhanlı Halkının acılarını bir kez daha paylaştılar. Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Reyhanlı Belediye binası önünde Hatay Belediye Başkanları’nın ortak deklarasyon metnini tüm Hatay Belediye Başkanları adına kamuoyu ile paylaştı. Birlik beraberlik mesajlarının verildiği deklarasyonda özetle şöyle denildi;

“Hatay, üç semavi dinin, farklı etnik unsurların, farklı mezheplere mensup insanların, aynı motif ve desen üzerinde buluştuğu, asırlardır barış, kardeşlik, sevgi ve hoşgörü duygularıyla bir arada yaşadığı kadim bir şehirdir. Bu coğrafyanın her metre karesinde yaşayan insanlar birbirlerine sevgiyle, muhabbetle ve gönülden bağlıdır. Bu şehrin insanları yeri ve zamanı geldiğinde Müslüman âleminin Ramazan ayını, Hıristiyan âleminin Paskalya Bayramı’nı, Musevi Cemaati’nin Hamursuz Bayramı’nı birlikte kutlar. Maneviyatı oldukça güçlü bu şehrin insanı kimin hangi dine, hangi dile, hangi etnik unsura, hangi mezhebe bağlı olduğunu merak etmez, sorgulamaz, çünkü Yaradılanı Yaradandan Ötürü Sever!

Bunun içindir ki maneviyatta çok güçlü bir birlikteliğe sahip bu coğrafyanın insanı, dış mihrakların, hainlerin şehrimiz ve ülkemiz üzerindeki senaryolarına asla pabuç bırakmaz. Bu tür provokatif saldırılara asla itibar etmez. Hatay insanı tüm renkleriyle birlik, beraberlik ve dayanışma içindedir, sağduyusundan asla taviz vermez. İnanıyoruz ve temenni ediyoruz ki yakın süreçte komşu ülkemiz Suriye’de yaşanan kardeş kavgası ve iç karışıklıklar son bulacaktır.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here