“Bu Coğrafyada İşsiz Genç Kalmayacak”

0
68

sadullah ergin28Ak Partili Ergin, Reyhanlılarla Bir Araya Geldi

Ak Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, Reyhanlı’da bulunan sivil toplum kuruluşlarına ziyarette bulundu. Reyhanlı Barajı inşasının hızla devam ettiğini söyleyen Ergin, Reyhanlı Barajı’nın Reyhanlı ilçesi ve çevresinde pozitif yönde değişimler sağlayacağını söyledi.

Ergin, Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası, Reyhanlı Ticaret Borsası, Reyhanlı Şoförler Odası ve Reyhanlı Ziraat Odası başkan ve yöneticilerine ayrı ayrı ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaretlerde Sivil Toplum Kuruluşları, Ergin’in Reyhanlı’ya çok büyük yatırımlar yaptığını, Reyhanlı halkının hizmet edenin yanında olduğunu ifade ettiler.

Sivil toplum kuruluşlarını tek tek ziyaret ederek Hatay Büyükşehir Belediye seçimlerinin önemine dikkat çeken Ergin; “Tüneller, bölünmüş yollar, hava limanı, sulama projeleri, hastaneler, adliye sarayları, spor yatırımları bütün hizmetler, Ak Parti iktidarı döneminde yapıldı. Ankara’nın kapasitesini, Hatay’a taşıdık ve taşımaya devam edeceğiz inşallah. Bu arada yapılan hizmetler bir yana, Hatay ilinde sosyal barışın sağlanması da çok önemli. Hatay’ı kaşıyorlar, kanatmak istiyorlar. Reyhanlı, yakın zamanda büyük bir sıkıntıyla büyük bir fitne ateşiyle maalesef imtihan edildi ama bu imtihandan Reyhanlı alnının akıyla, başı dimdik çıktı. Reyhanlı, asil duruşuyla, sebatıyla, metaneti ve ferasetiyle fitne çıkarmak isteyenlere fırsat vermedi, Türkiye’ye örnek oldu, dünyaya örnek oldu.

sadullah ergin29

30 Mart tarihinde Hatay Büyükşehir belediye çatısı kuruluyor. Bu çatı bir temel üzerinde yükselecek bu temelin doğru, sağlam atılması lazım, bu gövdenin doğru inşa edilmesi lazım ve çatının da doğru kapatılması lazım ki, önümüzdeki 30, 40 yıl doğru gitsin” dedi.

Hassa Bölgesi’nde bulunan dağ eteğindeki kayalık, taşlık araziyi yani tarıma elverişli olmayan arazilerden 40 bin dönümün sanayi’ye ayrıldığını belirten Ergin; “Bu ne demek biliyor musunuz? Bu bölge İskenderun körfezinden daha fazla sanayi yatırımı yapılacak bir alan demektir” diye konuştu.

Fabrikaların kurulması ile işsiz gençlerin iş, aş sahibi olacağını ifade eden Ergin; “İnşallah 2-3 sene içerisinde bu coğrafyada işi olmayan aşı olmayan bir tane gencimiz kalmayacak. Hassa tarafına kurulacak sanayi tesisleri Reyhanlı ve çevresine iş getirecek, aş getirecektir. Reyhanlı ilçesi ve çevresinde bulunan topraklar, baraj adının geçmesi ile değerleri kat ve kat yükseldi. Çiftçimiz, köylümüz yıllık gelirini en az 3’ye 4’e katlayacak” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here