Borç Yapılandırması İçin Son Çağrı!

0
268

sgk-muduru4Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İskenderun Müdürü Bilgin Çam, 6736 sayılı yasa ile vatandaşlara tanınan ‘borçların yeniden yapılandırılması’ fırsatının kaçırılmaması gerektiğini bir kez daha söyledi.

Yapılandırma son başvuru tarihinin 25 Kasım 2016 olduğunu hatırlatan Çam, borçların peşin ödenmesi halinde yüzde 50’ye ulaşan indirimlerin olduğunu yineleyerek; “Devletimiz, vatandaşlarımızın sıkıntı çekmeden SGK ve diğer kamu borçlarını kolayca ödeyebilmesi için yeni bir imkan tanıdı. 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun 19 Ağustos 2016 tarihinde 29806 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Borçlularımıza önemli avantajlar sağlayan ve gerçek bir fırsat olan bu düzenlemelerden mutlaka yararlanmalarını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

SGK İskenderun Müdürü Bilgin Çam, bugüne kadar başvuran borçlu sayısının oldukça yüksek olduğunu, henüz başvurmayanların da gecikmeden SGK’ya gelerek başvurularını yapmalarını söyledi. Bilgin Çam, yapılandırmada borçlarını 6 eşit taksit ile ödemek isteyenlere yüzde 1,045, dokuz eşit taksitle ödemek isteyenlere yüzde 1,083, on iki eşit taksitle ödemek isteyenlere yüzde 1,105 ve on sekiz eşit taksitle ödemek isteyenlere ise yüzde 1,15 vade farkı uygulanacağı da sözlerine ekledi.

Borçlarını yapılandıran işverenlerin, ilk taksidi ödemeleri halinde borcu yoktur yazısı alabileceğini, bu borçlarından dolayı icra takibi ve haciz işlemlerine uğramayacağını ve teşviklerden yararlanabileceğini ifade eden Çam açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Bağ-Kur ve GSS sigortalıları borçlarını yapılandırdığı tarihten sonraki cari aylardan 60 günden fazla prim borçlarının bulunmaması, yapılandırılan borçlarının ilk taksitini ödemeleri ve yapılandırmanın ihlal edilmemesi kaydıyla kendileri ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler, genel sağlık sigortası kapsamında sağlık hizmetinden faydalanacaktır. Genel sağlık sigortasıyla ilgili ise gelir testi yaptırmamış olan vatandaşlarımıza 2 Ocak 2017 tarihine kadar gelir testine müracaat etme ve yeni belirlenecek gelir testi sonucuna göre genel sağlık sigortası primi ödeme imkanı sağlanmıştır. Ayrıca genel Sağlık sigortalıları 31 Ocak 2017 tarihine kadar müracaat etmeleri halinde 30 Haziran 2016 ve önceki dönemlere ait genel sağlık sigortası prim borçlarının gecikme cezası ve gecikme zamlarının silinerek borç aslını peşin veya 12 eşit taksitte ödeyebilecektir.

Yapılandırma son başvuru tarihi 25 Kasım 2016, peşin (ilk taksit ödeme süresi) son tarih 2 Ocak 2017, GS sigortalıları için ise daha önce gelir testine müracaat etmeyenler için 02 Ocak 2017, GSS için borç yapılandırma son başvuru tarihi 31 Ocak 2017, GSS için peşin (ilk taksit ödeme süresi) son tarih 28 Şubat 2017’dir. Sağlanan bu güzel imkanlardan tüm prim borçlularımızın yararlanmasını, kendilerine uzatılan bu ele olumlu bir şekilde yaklaşmalarını tavsiye ediyor, müracaat etmeyen vatandaşlarımızı 25 Kasım 2016 tarihine kadar yapılandırma imkânlarından yararlanmak için kurumumuza davet ediyorum.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here