Bölgenin En Büyük Parkı ‘Ziraat Park’ İskenderunluların Hizmetine Girdi

0
106

Bölgenin en büyük parkı olma özelliğini taşıyan 250 dönümlük alana sahip Ziraat Park, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla İskenderunluların hizmetine açıldı.

Uzun yıllar tarım alanı olarak hizmet eden Ziraat Bahçesi, İskenderun Belediyesi tarafından içerisinde dsportif ve sosyal donatıları bulunan parka dönüştürülerek törenle halkın hizmetine açıldı.

Sakarya Mahallesinde 250 dönümlük narenciye ağırlıklı meyve bahçelerinin arasında oluşturulan sportif kültürel ve yaşam alanı donatılarıyla bölge halkına hizmet edecek olan Ziraat Park’ın açılışına Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanı sıra Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Ak Parti Hatay Milletvekilleri Abdülkadir Özel, Kemal Karahan, Hüseyin Yayman, Adem Yeşildal, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş adamları ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Ziraat Park’ın açılışı öncesinde protokol üyeleri parkı gezerek incelemelerde bulundu.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı 250 dönüm arazi üzerine kurulan ve tam anlamıyla yaşam alanı olarak kabul edilen Ziraat Park ile ilgili bilgiler verdi.

Ak Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel, parkın İskenderun’a kazandırılmasında Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın emeğinin çok fazla olduğunu belirterek; “Gerçekten Ankara’da bakanlıklarda buranın İskenderun halkına kazandırılması için ciddi emek harcadı, kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Hatay Vali Mustafa Masatlı yaşanan deprem felaketi sonrasında bölgede dünyanın en büyük kalkınma hareketini sürdürdüklerini ifade ederek; “Öğleden önce depremde evleri yıkılan depremzede vatandaşlarımız için inşa edilen kalıcı TOKİ konutlarında anahtar teslimi yaptık. Şimdi ise gerçekten vatandaşların faydalanacağı dev bir yaşam alanını hizmete açıyoruz, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

250 dönüm gibi dev bir yeri İskenderun’a kazandıran Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’ya teşekkür eden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de bugüne kadar Bakanlığından ne istendiyse desteklediklerini ve İskenderun’un gerçekten de çok çalışkan bir başkanı olduğunu vurguladı.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı eşi Arife Tosyalı ile birlikte Bakan Özhasike’ye hediye takdim ettiği törende, Ziraat Park’ın açılışı protokol üyelerinin isteği üzerine çocuklar tarafından yaptırıldı.

Açılış sonrası parkın tüm sportif, kültürel, sosyal ve yaşam alanları gezildi.

250.000 bin m2 Yeşil Alana sahip olan Ziraat Park, içerisinde 10.000 adet meyve ağacı (Limon, Portakal, Mandalina, Shadox, Avakado), Sergi ve Fuaye Alanları, El Sanatları Atölyeleri, Dijital Müze, 3 km Bisiklet Yolu, 1500 kişilik Yeşil Amfi Alanı, Spor Kulübü ve Basketbol Sahaları, Okçuluk Salonu, 99 farklı Oyun Grubu, 10 adet Fitness Alanı, 8.000 m2 Çocuk Oyun Alanı, 200 adet Sosyal Donatı, 25.000 m2 Etkinlik Alanı, 3 km Yürüyüş Yolu, 1,5 km Yükseltilmiş Yürüyüş Yolu, Koşu Yolları, Seyir Kulesi, Kamelyalar, 3 Adet Açık Otopark Alanı, Camii, Bazalt Meydan, 5 Farklı Noktadan Giriş Noktası, Satranç Eğitim Merkezi, Kültür Eğitim Merkezi, İdari ve Personel Bakım Merkezi, Kapalı ve Açık Sera Alanı, Aqua Park Alanı olan bölgemizin en büyük parklarından biri olma özelliğini taşıyor. (Haber: Helga TERBİYELİ)

default

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here