Böke; “Aydınlık Bir Türkiye’yi İnşa Edeceğiz”

0
74

selin sayek böke (17)CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke; “Aydınlık Bir Türkiye’yi İnşa Edeceğiz”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, CHP genel başkan yardımcıları, Hatay milletvekilleri ve partililer ile birlikte katıldığı Hatay’da düzenlenen halk toplantılarında gündemi değerlendirdi ve referandumda ‘Hayır’ deme sebeplerini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcıları Selin Sayek Böke, Veli Ağbaba, PM Üyesi ve Hatay Denetmeni Yıldırım Kaya, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Hatay Milletvekilleri, Belediye başkanları, il ve ilçe başkanlarının katılımıyla ‘Referandumun startı’nı Hatay’dan verildi. CHP Heyeti ilk olarak Altınözü ilçesinde geniş katılımlı bir halk toplantısında bir araya geldi. Daha sonra Samandağ Belediyesi’nin 26 yeni aracı ilçenin hizmetine sunduğu törene katılan CHP heyeti daha sonra da Kırıkhan’da vatandaşlarla bir araya geldi.

Altınözü ve Kırıkhan’da düzenlenen halk toplantılarda yaptığı konuşmalarda ‘Hayır’ın önemine dikkat çeken Selin Sayek Böke; “Hayırlısıyla çok güzel ve aydınlık bir Türkiye’yi inşa edeceğiz” dedi.

chp-altınözü3

Getirilmek istenen başkanlık sisteminin Türkiye’de 2 yılı aşkın süredir zaten bir fiili olarak sürdürüldüğünü savunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke; “Türkiye eğer 5 sorun yaşadıysa siz Hatay’da 15 yaşadınız. Bunu rakamlar gösteriyor. Hatay’da 2010 yılında 170 milyon lira geri ödenemeyen borç varken, bugün 540 milyon liraya çıkmış geri ödenemeyen borç. Gelirimiz yok. Borçlanmak zorunda bırakılmış üstelikte borcumuzu ödeyemez hale getirilmişsiniz. Bu düzeni mutlaka değiştirmemiz gerekiyor” dedi.

Türkiye’de fiili başkanlığın yaşandığı dönemde suç oranlarının yüzde 80’in üzerinde arttığını anlatan Böke; “Hatay’da yüzde 200’ün üzerinde artış var. Biz bir sosyal sorun yaşıyoruz. Fiili başkanlığın bize dayattığı hatalar, her birimizin hayatını hangi partiye oy vermişsek hiç fark etmez, hangi kimlikten gelirsek gelelim hiç fark etmez, Neye inanırsak inanalım hepimiz daha fakiriz, hepimiz daha işsiz, hepimiz daha umutsuzuz ve hepimiz daha çok daha sosyal sorumluluk altında eziliyoruz. O zaman bu referandumun bir son değil başlangıç olduğunu, bütün Türkiye’ye haykırmamız gerekiyor. Bu referandumun, bu hayırlı referandumun Türkiye’de bu sorunlu sorunların sonu olacak ve aydınlık günlerin mutlaka başlangıcı olacak. İşsizliğe hayır dediğimiz, yoksulluğa yokluğa hayır dediğimiz, kutuplaşmaya hayır dediğimiz, düşmanlaştırmaya hayır dediğimiz, teröre hayır dediğimiz ve hayırlısıyla çok güzel ve aydınlık bir Türkiye’yi inşa edeceğiz” diye konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here