Ağbaba; “Mustafa Kemal’e Vermediğimiz Yetkiyi Başkasına Vermeyeceğiz”

0
115

chp kırıkhan1CHP Heyeti Kırıkhanlılarla Buluştu, ‘Hayır’ın Nedenlerini Anlattı…

Referandum startını Hatay’dan veren Cumhuriyet Halk Partisi, Altınözü’ndeki ilk toplantının ardından geniş katılımlı ikinci halk toplantısını ise Kırıkhan’da gerçekleştirdi.

CHP Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem’in öncülüğünde CHP Kırıkhan İlçe örgütü tarafından düzenlenen toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcıları Selin Sayek Böke, Veli Ağbaba, PM Üyesi Yıldırım Kaya, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Hatay Milletvekilleri Birol Ertem, Serkan Topal, 24. Dönem Milletvekili Refik Eryılmaz, Belediye Başkanları, il ve ilçe Başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantıda ilk olarak söz alan CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, ülke gündemine, yaşanan sıkıntılara değindi. Özellikle ilimizin yaşadığı sıkıntılardan söz eden Milletvekili Ertem; “Yaklaşık 6 yıldır biliyorsunuz yaşanan Suriye savaşından dolayı ekonomisi ciddi anlamda zarar gören bir ilde Hatay ilimizde yaşıyoruz. Bozulan Hatay ekonomisini canlandırmak, kültürel açıdan, ekonomik açıdan Hatay’a ciddi anlamda katkı sağlayacak olan EXPO’yu ilimize kazandırdığı için ben Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ülkemiz karanlık günlerden geçiyor, resmen karanlığın en koyu olduğu günleri yaşıyoruz. Ama bilin ki sevgili hemşerilerim aydınlık karanlığın en yoğun olduğu dönemden sonra başlar.

15 yıldır ülkeyi yöneten bir idare var, 15 yıldır hangi kanunu, hangi yasayı çıkaramadılar. Ülkeyi istedikleri gibi, istedikleri şekilde yönettiler. Ama şu anda önümüze Anayasa Paketi ile geldiler. Şimdi sizlere soruyorum hemşerilerim bu Anayasa paketi işsizliği mi çözecek, bu anayasa paketi ekonomiyi mi düzeltecek, peki bu Anayasa paketi terörü mü engelleyecek, peki bu Anayasa paketi çiftçilerimizin aldığı mazotun gübrenin fiyatını mı düşürecek. Hiçbir şeyi düşürmeyecek. Bir kişinin keyfe keder çıkardığı bir Anayasa paketi” diye konuştu.

chp kırıkhan2

Ülkeyi yönetenlerin yanılma lükslerinin olmadığına vurgu yapan Ertem; “Daha önceki seçim dönemlerinde de söyledim. Seçmen yanılabilir, seçmen hata yapabilir ama ülkeyi yöneten idarecilerin yanılma lüksü yoktur. Eğer ülkeyi yöneten idareciler ben yanıldım diyorsa bu işi bırakması gerekir, bu işi bıraksın ki yanılmayan insanlar gelip ülkeyi yönetsin. İnsanlarımıza soruyoruz, vatandaşlarımızla görüşüyoruz, vatandaşlarımız korku içerisinde bize söylüyorlar ne yapacağız diye çünkü çok ciddi tehdit ve baskı altındalar. Ben vatandaşımıza, insanımıza ve milletimize şunu söylüyorum. Hiç kimse vatandaşımızdan ve milletimizden büyük değildir. En güçlü siyasetçinin siyasi gücü şu, sizin iki parmağınızın arasındadır. Gelirsiniz oy verirsiniz siyasetçi gelir, gelirsiniz oy verirsiniz siyasetçi gider. Hiç kimse sizden büyük değildir lütfen korkmayın” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da konuşmansa 2010 yılında yapılan referandumdan örnekler vererek başladı. 2010 referandumda hayır ve evet olmak üzere iki cephe olduğunu hatırlatan Ağbaba; “Evet cephesinde AKP vardı, HDP bileşenleri vardı ve bir de hoca efendi hazretleri vardı. Evet derseniz demokrasi gelecek diyordu Erdoğan, ölülerinizi mezardan kaldırın oy kullandırın diyordu Hoca efendi. Tüm televizyon kanalları Evet diyordu. Bir grup hayır cephesinde ise sindirilmeye, ezilmeye çalışılan Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatları vardı, CHP vardı.

Bu ülkenin varlığını kendi varlığından önce tutan bir avuç insan vardı. Evet çıkarsa yargıyı bir gruba teslim edersin o grup da demokrasiyi yok eder dedik. Lütfen hayır deyin dedik, yalvardık. Sonuç ne oldu? %58’e %42 evet kazandı. Dediğimiz maalesef oldu. Değişen HSYK’nın yapısıyla, özel yetkili mahkemelerin tamamına cemaatçi hakim ve savcıları atadılar. Onlarda o dönemdeki komuta grubunu darbeci diye hapse atıp yerlerine kendi yandaşlarını koydular. 15 Temmuz darbesi eğer olmuşsa bunun sebebi 2010 referandumunda ‘Evet’i savunan cephedir” şeklinde konuştu.

chp kırıkhan3

Önümüzdeki referandumdan ‘hayır’ çıkacağına inandıklarını söyleyen Ağbaba; “Bugün yaşanan tecrübelerle birlikte görülüyor ki Türkiye önemli ölçüde ‘Hayır’da birleşmiş. ‘Hayır’ı savunanların gerekçeleri çok. Eğer evet dersek rejim değişir, meclis yok olur, yargı bir grubun eline teslim edilir, partili cumhurbaşkanı olur, tek adam olur. Biz bunu isimler üzerine tartışmıyoruz. Mesele Erdoğan meselesi değil, mesele Türkiye’nin geleceği. Biz bu rejim değişikliğine karşıyız. Kurtuluş Savaşı’nı başlatmış, savaşmış, yüzlerce şehit vermiş, meclisi kurmuş, cumhuriyeti kurmuş olan önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e 1923’te vermediğimiz yetkiyi başkasına vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

“Sandıklara Sahip Çıkacağız”

Partililerden referandumda sandıklara sahip çıkmalarını isteyen Ağbaba; “Sandıklara sahip çıkacağız. Seferberlik ilan edeceğiz. Bu referandumda sandığa gitme oranımızı yükseltirsek hayır çıkma oranı %100 olur. AKP’ye oy verenleri dışlayarak çalışmayacağız. Bu mesele parti meselesi değil memleket meselesi diyerek çalışacağız kimseyi ötelemeyeceğiz. Türkiye’nin geleceği için ‘hayır’ çıkacak. Türkiye’nin Suriye olmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyetimizin varlığı, bekası için hep beraber ayırmadan HAYIR diyeceğiz” diye konuştu.

Toplantıda ayrıca CHP Genel Başkan Yardımcıları Selin Sayek Böke, PM Üyesi Yıldırım Kaya, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile İl Başkanı Mehmet Güzelmansur da birer konuşma yaptılar. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here