Bizim Futbol İklimimiz (4)

0
50

Değerli okurlarım, bazı okurlarımın istedikleri “Orta saha oyuncularının konumunu” biraz da boyut kazandırarak anlatmaya çalıştım. Umarım telefon eden okurlarım mutlu olmuşlardır. Kendi adıma mutlu olduğumu söyleyeyim, ben okurlarımın hizmetindeyim. Hani, sporu sevmeliyiz, yaşamımızın bir parçası olmalı derken bir yanlış yapıyoruz demiştim, şimdi sıra oraya geldi.

Spor yaşamımızın bir parçası olmalı, bu tamamen doğru. Şimdi söyleyeceklerimi göz ardı edecek olursak, hangi sporu yaparsak yapalım, fayda yerine zarar görürüz. Spor makalelerimde sizlere zaman-zaman şöyle sesleniyorum: “Dengeli beslenin, Düzenli uyuyun, Alkol alıyorsanız tadında bırakın, Mutlaka spor yapın” diyorum. Aslında, sağlığımız için hepsi elzem. Mutlaka yapmamız gereken şeyler. Fakat bunların hepsi de uyum içinde olmalı ki faydasını görelim.

Dengeli beslenme, uyku tamam da, “spor yapmazsak ne olur” diyen okurlarım için söylüyorum. Özellikle, spor, başta kalp-damar sistemi olmak üzere vücutta sayısız olumlu etki yapıyor. Bir kere kişinin moralini yükseltip, stresle başa çıkmasını kolaylaştırıyor. Hareketsizliğin insan sağlığı ve hayat kalitesini düşürdüğü ilmi olarak kanıtlandığı gibi, günümüzde herkes tarafından bilinen bir gerçek! Çevremize şöyle bir bakalım. Belediyelerin çeşitli spor salonları açması ve parklara bile jimnastik aletleri koyması, onların da seferberliğe katıldığını gösteriyor.

Şehrimize gelince; İnsanları seven ve spora aşık bir belediye başkanımız var. Şehrimizin muhtelif yerlerine spor tesisleri kurdu. Neden derseniz; “Hemşerilerim spor yapsınlar, sağlıklı olsunlar, mutlu yaşasınlar” diye. Kendisine teşekkür ederiz. Zaten bütün okurlarım spor tesislerini kimlerin yaptırdığını biliyor, söylemeye gerek yok.

“Spor Günahtır” diyen bir belediye başkanı olsaydı, bu tesisler yapılır mıydı sizce? Gerçekten Sayın Yusuf Civelek’e çok şeyler borçluyuz. Kendisine teşekkür ederim. Belediye başkanımızla yaptığı icraatlar konusunda, kısa bir süre sonra bir söyleşi yapmayı düşünüyorum. Bir yemekte beraberken bu konuyu açtığımda “Dilediğiniz zaman buyurun” diyerek bir incelik göstermişti. En kısa zamanda bu söyleşiyi gerçekleştirmeyi düşünüyorum.

“Spor neymiş, Spor yapmazsak ne olur?” deyip geçmemeliyiz. Aklımıza gelen en kötü hastalıkların panzehiridir. Kendimize bahane yaratmayalım. Spor yapmakla yüzlerce yıl yaşamayız. 0 ile 100 arasında öbür tarafa yolcu ederler. Bu tamam da her yaşta sağlıklı kalmakta büyük faydalar vardır. Ele eteğe düşüp, çoluk çocuğa muhtaç olmadan, delikanlıca ölmek dururken… Sizce de öyle değil mi?

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here