Birlik Beraberlik ve Pazubant (1)

0
42

Değerli okurlarım, birlik ve beraberlik söylenirken de, duyumlandığında da önemli bir haz duyuyoruz. Bu ifadelerin yalan yanlış ve riyakarlık içerdiğinde, böyle algıladığımızda neler hissettiğimizi söylemeye gerek var mı? Bir futbol takımı altyapıları ile birlikte sözleme yapılarak bir teknik adama teslim ediliyor. Mukavelede “Şampiyon Yapma” şartı yok. Sadece güzel şeyler bekleniyor.

Yani, Futbol takımı bir kişinin inisiyatifinde! Birlik ve beraberlik diyoruz ya seksen milyonun istikbalinin bir kişinin eline bırakılmasından çok farklı bir hadise. Her ikisinin de yardımcıları var ve de taraftarları da keza. Birisi meclisi feshedebiliyor. Bakanları kendi iradesiyle seçebiliyor. En yüksek mahkemenin üyelerinin dörtte üçünü seçebiliyor. Tüm akrabalarını meclise sokup, kabinede yer verebiliyor. Kimse ona, kaşının üstünde gözün var diyemiyor.

Ancak, bu işin iyi tarafı hiç yok mu? Olmaz olur mu, tabi ki var. Bütün yetkiler tek elde toplanıyor. Böyle olunca da ekonomi tavan yapıyor, insanlar kardeşçe birbirine sarılıyor, ordumuz eskiden olduğu gibi, dünyanın en güçlüsü oluyor, her şey ucuzluyor. En önemlisi, şimdi dünyanın en pahalı yakıtını kullanıyoruz. O zaman benzin su gibi ucuz olacak. Dolar süratle düşecek, liramızla eşit hale gelecek. Böyle bir fırsat her zaman olmaz vatandaş!

İstismarcılık olmayacak. Hırsızlık, yolsuzluk lügatten bile çıkarılacak. Güzide yerlerimiz beton yığını haline getirilmeyecek. İstiklal Savaşı’nın önemi herkese anlatılacak. “Ordular İlk Hedefiniz Akdeniz’dir İleri!” komutunu veren o büyük komutanın ATA’mız olduğu bilinecek.

Tüm yetkiler tek elde toplanacağına göre; Futbol milli takımımız da her maçında başarılı olacak, galip gelecek. Yani, bu işte zafiyet yok, daima başarı, daima güzellikler var. Daima Birlik ve Beraberlik Mevcut!

Bu arada, teknik direktörlerin de tek adam olduğundan söz etmiştim ama ayrıntıya girememiştim. Daha önemli ciddi konular varken rutin olaylara bakmak ciddiyetten uzak oluyor. Yarınki sayımızda, yıllardan beri istismar edilen önemli konularla birlikte, teknik direktörlerin konumunu gündeminize getireceğim. Bu vesile ile iki tekelci arasında ki farklılıkları da bildiğimiz kadarıyla anlatmış olacağız.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here