Bilgin Çam; “Borç Yapılandırmasından Mutlaka Yararlanın”

0
281

sgk-muduru2SGK İskenderun Şube Müdürü Bilgin Çam; “Borç Yapılandırmasından Mutlaka Yararlanın”

SGK İskenderun Şube Müdürü Bilgin Çam, İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek, borçların yeniden yapılandırılmasıyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

6736 sayılı yasa ile vatandaşlara tanınan ‘borçların yeniden yapılandırılması’ fırsatının kaçırılmaması gerektiğini söyleyen Çam, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 6736 sayılı Kanunun 19.08.2016 tarihli ve 29806 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatarak; “Devletimiz, vatandaşlarımızın sıkıntı çekmeden SGK ve diğer kamu borçlarını kolayca ödeyebilmesi için yeni bir imkan tanıdı. 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun 19 Ağustos 2016 tarihinde 29806 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

sgk-muduru3

Buna göre vatandaşlarımız birikmiş SGK borçlarını ister peşin ister 36 aya varan taksitlendirmelerle yapabileceklerdir. Borçlularımıza önemli avantajlar sağlayan ve gerçek bir fırsat olan bu düzenlemelerden mutlaka yararlanmalarını tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

Çam, bugüne kadar başvuran borçlu sayısının oldukça yüksek olduğunu, henüz başvurmayanların da gecikmeden SGK’ya gelerek başvurularını yapmalarını söyledi. Çam, yapılandırmada borçlarını 6 eşit taksit ile ödemek isteyenlere yüzde 1,045, dokuz eşit taksitle ödemek isteyenlere yüzde 1,083, oniki eşit taksitle ödemek isteyenlere yüzde 1,105 ve on sekiz eşit taksitle ödemek isteyenlere ise yüzde 1,15 vade farkı uygulanacağı da açıkladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here