Başkan Savaş, İskenderunlu Şoförlerle Bir Araya Geldi

0
88

savas-soforler-odasi1“Kimsenin Mağdur Olmayacağı Yeni Bir Sistem Üzerinde Çalışıyoruz”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, dün kentimizde gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda şoför ve otomobilci temsilcileriyle de bir araya gelerek, esnaf ve oda başkanları ile Hatay’ın ulaşımda yaşadığı sorunları ve bu sorunlara üretilecek çözüm önerilerini masaya yatırdı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İskenderun Şoförler Odası Başkanı Erol Akın, HBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)’nin özellikle Hatay’daki toplu ulaşım konusunda özenle çalıştığını belirterek, vatandaşların daha rahat ve güvenli ulaşım hizmeti almaları konusunda profesyonel bir ekiple projeler ürettiğini ifade etti.

savas-soforler-odasi2

Gerçekleşen toplantıda şoför esnafının UKOME’den ve HBB’den beklentilerini titizlikle aktaran Antakya Şoförler Odası Başkanı Aziz Yılmaz da, Hatay’daki toplu ulaşımda yaşanan sıkıntıların mutabakatla çözüleceğini dile getirdi ve Hatay halkının faydasına olacak tüm hizmetlerin altına imza atacaklarını belirtti.

Şoför ve esnaf temsilcilerinin ardından söz alarak konuyla ilgili düşüncelerini paylaşan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, esnaf ve oda temsilcilerinin yaşadığı sıkıntıların çözüme kavuşturulması adına attıkları tüm adımların dünyadaki diğer büyük şehirlerin ulaşım ağında yakaladığı standartları yakalamak adına olduğunu belirtti.

Hayata geçirilecek tüm projelerin hemşerilerinin mutluluğu için olduğunu da sözlerine ekleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş; “Hatay’ın ulaşım ağını daha da aktif hale getirmek için üzerinde çalıştığımız sistemi el birliğiyle yapmak istiyoruz. Sistem yeni olduğu için zaman-zaman iletişim problemi yaşıyoruz.

savas-soforler-odasi3

Biz esnafımızın güzergâh konusunda kendi aralarında sıkıntıya düşmeden vatandaşları gidecekleri yere daha güvenli ve konforlu bir şekilde ulaştırmalarını istiyoruz. Şu anda sıkıntıyı beraber yaşıyorsak ilerde de bu işin rahatlığını birlikte paylaşacağız.

Bu sistem ile hem esnafımızın hem de Hatay halkının yüzünü güldürmek istiyoruz. Eskiden belde olup şu an mahalle olan bölgelere ulaşım sağlayan esnafımızın rekabet halinde olmalarına alternatif bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Tüm esnafımızı ortak paydada buluşturarak modern sistemin meyvelerini toplayacağımıza yürekten inanıyorum” diye konuştu. Başkan Savaş, gerek şoför esnafının, gerek vatandaşların mağdur olmayacağı yeni sistem için HBB Ulaşım Daire Başkanlığının var gücüyle çalışmaya devam ettiğini de ifade etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here