“Beş, On Kişi İçin Ülkenin Geleceği Tehlikeye Atılamaz”

0
99

CHP İskenderun İlçe Başkanı Mansuroğlu, Referandum Çalışmalarını Sürdürüyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve ilçe yönetimi, 16 Nisan’da yapılacak referandum öncesi çalışmalara dur durak vermeden devam ediyor.

Sivil toplum örgütlerini ziyaret eden CHP Heyeti bu kapsamda dün de Çelik İş ve Türk Metal sendikalarının İskenderun şubelerini ziyaret etti.

İlk olarak Çelik İş Sendikası İskenderun Şubesi’ni ziyaret eden CHP İlçe Başkanı Mansuroğlu ve yönetimi, Çelik İş Sendikası teşkilatlandırma sekreteri Mehmet Güngör, Mali sekreter Murat Kayış ve Eğitim Sekreteri Rıfat Alpboğan ile görüştü.

Referandum sürecinde kullanılan dil ve üslubun Türkiye’yi ayrıştırma noktasına getirdiğini ifade eden Mansuroğlu; “Ülkemiz hassas bir dönemden geçmektedir. STK’lar ve Demokratik kitle örgütlerine büyük görevler düşmektedir. Son bir haftada özellikle dış politikada yaşanan siyasi istikrarsızlık hepimize yansıyor. Bundan en çok da ekonomi etkileniyor. Bu iktidar 2008’de çıkardığı yasa ile yurt dışında ve temsilciliklerde propaganda yapılmasını yasakladı. Suni bir gündem yarattılar ve ülkeyi sıkıntıya soktular. Ekonominin zarar görmesi en çok emeğiyle, alın teriyle ekmeğini kazananı etkiler. Emekçi kardeşlerime sesleniyorum. Getirilmek istenen bu Anayasa değişikliğini sorgulayın. Ekonomik, sosyal, hukuk ve refah anlamında getirisi nedir? Neden Hayır dediğimizi dilimiz döndüğünce anlatıyoruz ve devam edeceğiz. İnsanların düşünceleri sandıkta ayrışır ama beraber yaşamayı öğrenmeliyiz. Bu mirası gelecek nesillere bırakmak gibi bir görevimiz var” şeklinde görüşlerini ifade etti.

Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren Çelik İş Sendikası Teşkilatlandırma Sekreteri Mehmet Göngör ise; “Keşke, tüm siyasi partiler bir araya gelip 1980 Anayasası’nı değiştirebilseydi. Bizler işçi sınıfı olarak işyerlerimize sahip çıkma felsefesini savunuyoruz. Baca tütecek ki işçi, işveren, emekçi ve ülke kazansın. Çalışmalarınızı ve emeğinizi saygıyla karşılıyoruz” dedi.

Geleceklerini Kurtarmak İstiyorlar

CHP’li yöneticiler daha sonra Türk Metal Sendikası İskenderun Şubesini ziyaret etti. Sendika ilçe Başkanı Çakır Varan tarafından karşılanan CHP heyeti, burada da görüşlerini açıkladılar. CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu; “Halk oylaması milletin meselesi haline gelmiştir. Yapılmak istenen Anayasa değişikliği ile memleketimizi çok karanlık bir döneme götürmeye çalışıyorlar. Cumhuriyet ile hesaplaşma olarak görülen bu halk oylamasının ‘Tek Adam’ rejimine götürülmek istendiği açıkça görülüyor. Geleceklerini kurtarmak istiyorlar. 5-10 kişi için ülkenin geleceği tehlikeye atılamaz” diye konuştu.

CHP İlçe Başkanı Mansuroğlu, Hayır kampanyasını siyasi partiler üstünde gördüğünü de sözlerine ekledi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here