Berkyürek; “Artık Başka Cansel’ler Olmasın”

0
196

chp arsuz-kadın1CHP Arsuz Kadın Kollarından Büyük Tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi Arsuz Kadın Kolları Yönetimi, öğretmeni tarafından tecavüze uğrayan lise öğrencisi Cansel Buse Kınalı’nın bu duruma dayanamayarak intihar etmesi ile ilgili bir tepki mesajı yayınladı.

Bu düzene karşı koyacaklarını, direneceklerini haykıran CHP Kadın Kolları Başkanı Remziye Berkyürek; “Ülkemizde kadın artık hiçbir yerde güvende değil. Evde, işte, okulda, minibüste, her yerde kadına şiddet, kadına tecavüz… Cinsel saldırganlık ve cinayetler hız kesmeden sürüyor. Öyleyse Cansel için susma sen sustukça ben sustukça bu ülkede kadın olmak her geçen gün daha bir zor hale gelecek.

Onları biz doğuruyoruz, biz emek ediyoruz, biz yetiştiriyoruz, biz büyütüyoruz, ama biz bunları yaparken bile eşimizin, babamızın, erkek kardeşimizin ve toplumun baskısına hissetmeden yapamıyoruz. Bu yüzden de eril zihniyeti aşamıyoruz, doğduğumuz günden başlayan toplumsal cinsiyet ayrımcılığını yaşamın her alanında hissediyoruz. Ve ne yazık ki kadına yönelik şiddet artarak devam ediyor. Artık başka Cansel’ler olmasın. Adalet yerini bulsun” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here