Belen İlçesi Korkunç Trafiğin Tehdidinde! Yetkililerden Hala Bir Tık Yok!.

0
178

Türkiye’nin en can alıcı noktasında bulunan “Belen Geçidi” son yıllarda aşırı trafiğin yoğunluğuyla karşı karşıya. Gün geçmiyor ki yaralanmalı, ölümlü ve maddi hasarlı bir kaza yaşanmasın! Trafik kazaları her an, her saniye oluşuyor. Defalarca olayları gündeme taşısak dahi gerçek bir çözüm maalesef hiç bir zaman oluşmuyor. Okulların açık olduğu sezon itibariyle kazaların artışları daha da gönül yaralayıcı!

Ne yazık ki devlet bu konuya kesin bir çözüm getiremiyor. Yanlış alınan kararlar güzelim ilçemizi içinden çıkılamaz sorunlarla bir yapar halde. Meslek Okulu önünde oluşan ölümcül kazanın seneyi devriyesi dolmadan, oluşan yüzlerce kaza haberleriyle sarsılır haldeyiz. Anlayacağınız her an her dakika bir üzücü haberler ile naçar haldeyiz.

Piyangonun Kime Çıkacağı Belli…

O yolda seyir halinde olan her kimse bu piyangodan nasibini alır halde. Sarımazı istikametinden Antakya’ya doğru aracınızla seyir halindeyken, bir anda Belen ilçe hudutları içerisinden hızla gelen ağır tonajlı araçlarla karşılaşırsınız. Sarımazı mevkisinden otobandan çıkıp, doğruca Belen ilçesine doğru yönlendiğinizde yine ağır tonajlı araçlar karşınızda! İstediğiniz kadar radar kontrolü yapılsın. Bunların hiç biri gerçek bir çözüm değil!

Tüm bunların yanında özellikleri bitmiş trafik araçları ve teknolojilerle donanmış son model araçlar bu Azrail’in yolunu daha büyük şekilde “korkunç” hale getiriyor. Ağır tonajlı araçların geçişleri için en uygun olan gerçek projenin derhal hayata geçirilmesi gerek. Yüzyıllardan beri eski devlet yolunu kullanan araçların hepsi risk altında olduğu gibi vatandaşlarımız da hiç yoktan ölümcül kazalarla birlikte beraber yaşamak zorunda kalıyor.

Her kaza oluşumunda yüreklerimiz ağzıma geliyor! Acaba kim öldü kim yaralandı diye ödümüz kopuyor.! Araç trafiği; Belen ilçe merkezinde sıkışıp kaldıkça, her an her saniye üzücü olaylarla birliktesiniz. Antakya, Gaziantep; Kahramanmaraş; Kilis, Suriye ve Irak yönünden yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçların tek noktası şu an Belen ilçesidir. Yüklü yüksüz şekilde araçların geçiş yoğunluğu tek bu yoldan yapılmaktadır. İşin tuhaf tarafı bu araçlar seyir halindeyken; birbirleriyle adeta yarış yapar haldeler. Yukarıdan aşağıya doğru kendilerini kaptırıp gelen bu araçlar; ani gelişen olaylar karşısında frene basmaları halinde toplumsal felaketler oluşturuyor. Bunca yükün altında uçan aracı ne yazık ki frenler de kurtarmıyor.

belen kaza ile ilgili görsel sonucu

Belen ilçesinde günün yirmi dört saati oluşan bu tip kazaların sonucu vahim! Maddi ve manevi hasarlı kazaları üzüntüyle takip etmekten başka ne yapabiliriz? Sonuçta kahroluyoruz ama gidenleri bir daha asla geri getiremiyoruz! Bizleri koruyan ve korumaya çalışan devlet ilgililerine sözüm var. Belen ilçesinde bulunan esnafları canlı tutmaksa maksat; Belen ilçesinin içerisinden gelip geçen hafif araçlar, ziyadesiyle Belen esnafını canlı tutmaya yeter. Ağır tonajlı araçlar daracık yolda nasıl durur da alış veriş yapar? Bilmiyorum!

O ağır tonajlı araçlar; yükünü almış gideceği yere doğru şartlanmış haldeyken, şoförlerin bakan gözleri alış veriş için esnafın önünde sorarım size nasıl durur da alış-veriş yapar? Hızlı seyir halindeyken ise; Öğrencileri, çocukları, bayanları, vatandaşları, çevre pazarlarda alış veriş yapan insanları görür mü? Belen’in ortasından geçen ve her yönüyle risk taşıyan, Belen ilçesinin en kalabalık ve en hareketli olan bu yolda, nasıl, ne şekilde düzenleme yapılır diye yapılan çalışmaları maalesef bir türlü göremiyoruz. Hele mevsim bir de şimdiki gibi yaz ise oluşacak felaketleri siz düşünün artık…

Bu gerçekler, tüm çıplaklığı ile bilindiği halde, ilgililer neden ve kesin şekilde önlem almazlar? Devletimizin üst düzey yetkilileri, senenin çoğu günlerinde bu yoldan gelip geçmekte! O ölüm yolundan geçip gittikleri halde neden bu vahşete çözüm bulamazlar?! Yayla kenti olan Belen ilçesinde akıp giden bu Azrail’e kimler dur diyecek!

Hatay havaalanına yolcusunu aracıyla yetiştirmek isteyen vatandaşlar, uçak’tan korkmuyor bu yoldan korkuyor. Canavar gibi karşılarına çıkan ağır tonajlı araçların varlıklarıyla korku içerisindeler. Gelen giden yolcuların hepsi şu son on beş yıl içerisinde tedirgin. Memleket insanının arzusu kesin. Şu yarım bırakılan otoyolun tamamlanması tek istekleri… Her kaza sonucunda akan gözyaşların dinmesini istiyorlar.

Kesinlikle ağır tonajlı araçların geçişi Belen ilçesi içerisinden yapılmamalı. Emniyet ve Kaymakamlık raporları mevcut! Her kaza kamu birimlerine anında ulaşıyor. Belen ilçesinin kalbinden geçen bu yolda pusuda bekleyen Azrail yeni yuvaları yıkmasın! Üniversite’nin önüne yapılacak olan üst geçitle ilgili ilgililerden hala bir tık yok! Kazalar sonucu demeçler veriliyor ama icraat yok!!..

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here