Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu; “2017’de Belen Atağa Geçecek”

0
385

belen-belediyesi1Belen Belediyesi, çalışma ve projelerine 2017 yılında da aralıksız devam edecek. Sosyal ve kültürel etkinlikler ile çocukların, kadınların, personelinin ve halkın yanında olduğunu hissettiren Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, yeni yılda da Belediyecilik çalışmalarına iddialı bir şekilde devam edecek.

Araç filosunu aldığı araş ve iş makineleri ile güçlendirdiklerini, Fen İşleri, İmar Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Zabıta ekipleri başta olmak üzere Belediyenin tüm birimleri ile Belen halkının memnuniyeti için gerekli tüm çalışmaları özveri ve titizlikle yürüttüklerini ifade eden Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu; “Çalışmalarımıza 2017’de de devam ediyoruz. Başladığımız ve başlayacağımız projeler, bu yıl içinde yürüteceğimiz ve bitireceğimiz projelerle ilçemiz Belen atağa geçecektir” dedi.

belen-belediyesi3

Belen’de devam eden çalışmalarla ilgili kamuoyuna bilgi veren Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, çalışma ve projelerle ilgili şu bilgileri aktardı;

“Toplu Konut İdaresine arazi devri gerçekleştirilmiş olup İmar ve Proje çalışmaları yürütülüyor. 2017 yılının ilk yarısında, talepler toplanmaya başlanacaktır. Belen Belediyesi olarak ödeneğimiz hazır, Büyükşehir Belediyesi kanalizasyon ve su bağlantılarını bitirir bitirmez, sorumluluk sahamızdaki tüm yolları asfaltlayacağız. Mülkiyeti Belediyemize ait parsellerin hak sahiplerine devri konusundaki çalışmalarımızın tamamlanmasına müteakip kentsel dönüşüm başlayacaktır.

belen-belediyesi2

Mülkiyeti kurumumuza ait olan Şehitler Abidesi’nin restorasyonu için Ocak 2017’den itibaren uygulama çalışmalarına başlanacaktır. Belen İlçesine Kazandırılacak Olan Hastane İle İlgili Olarak Sağlık Bakanlığına 2 alternatif saha gösterilmiştir. Belen devlet hastanesi 5000 m² arazi üzerine yapılması planlanmaktadır. Karapelit Mahallesinde yapımı planlanan Küçük Sanayi Sitesi için Harita ve Planlama çalışmaları bitti. Tahsis işlemleri, Küçük Sanayi Sitesi devri ile ilgili işlemler devam etmektedir.

Eski Antakya yolu üzerinde Şehitler Abide Anıtının üst mevkiinde bulunan Belen Kaymakamlığımızın öncülüğünde DOĞAKA tarafından finanse edilen Seyr-i Belen Yürü ve Dinlen adlı proje kapsamında yapılan tesis Belenimiz için önemli bir projedir.

belen-belediyesi4

Bu tesis, başta İskenderun, Arsuz ve Belen ilçemiz olmak üzere Hatay’ın tamamına hitap edecek ve İskenderun Körfezi’ne panoramik bir açıdan seyir imkanı tanıyacak, İlçemiz bölge turizminin göz bebeği olacaktır. Belen Atatürk Anıtı’nın da içerisinde bulunduğu, Atatürk Parkı’nın yeniden düzenlenmesi amacıyla proje çalışmalarımız tamamlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığından proje desteği ile ilgili dosyamız teslim edildi. 2017 yatırım programına alınabilmesi için ilgili bakanlık görüşmelerimiz devam etmektedir. Zengin kuş çeşitliliğine ev sahipliği yapan ilçemizde Belen Kuş Gözlem Temalı Tabiat Parkı projemiz ile yayla turizminin yanı sıra karavan turizminde de Belen’imizi önemli çekim merkezlerinden birisi yapacaktır. Üst geçitler-çocuk oyun parkları, DSİ ile dere ıslahı çalışmaları da devam edecek.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here