Belediye Meclisi Ağustos Ayı Oturumunu Gerçekleştirdi

0
135

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddeleri görüşmek üzere dün Belediye Meclis Salonunda toplandı. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, başkanlığında toplanan mecliste gündemde bulunan maddeler görüşüldü.

Şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak başlayan mecliste daha sonra gündem dışı konuşmalar yapıldı. Gündem dışı yapılan konuşmalarda, tüm halkın geçmiş Kurban Bayramı kutlanırken, Lübnan’da yaşanan patlamada hayatını kaybedenlere de başsağlığı dilendi.

Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemin birinci maddesi olan “İskenderun Kent Merkezi ve yakın çevresine yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planına ilişkin itirazların değerlendirilerek sonuçlandırılmasına yönelik meclis kararının alınması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki imar komisyonu raporu” oy birliğiyle yeniden komisyona gönderildi.

Gündemin ikinci maddesi olan “İskenderun Karayılan Mahallesi 708, 709, 961, 1445 nolu parsellere ilişkin hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki imar komisyonu raporu” da CHP’nin red oylarına karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

Gündemin son üç maddesi olan “Belediyemiz uhdesinde olan Suçıkağı Mahallesinde Kurulu olup, yaz aylarında düğün ve toplantı yapmak amacıyla kullanılan etrafı açık tesisten düğün töreni yapmak amacıyla faydalanmak isteyen kişilerden hafta içi ve hafta sonu aynı olmak üzere salon tahsis ücretinin 250,00 TL olarak belirlenmesi ile ilgili Destek Hizmetleri Müdürlüğü teklifi”, “Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulan Sosyal Yardımlar Biriminin çalışma esas ve usullerinin belirlenmesi için revize edilen yeni Sosyal Yardım Yönetmeliğinin meclisçe görüşülmesi ile ilgili Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü teklifi” ve “İdaremizin tasarrufuna bırakılan yerin 4 yıllığına kiraya çıkarılabilmesi yönünde meclisçe karar alınması ile ilgili Emlak İstimlak Müdürlüğü teklifi” ise oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin son maddesiyle ilgili olarak konuşan Başkan Tosyalı, cazibeyi arttırmak adına sahilde, 300 m2’lik belirlenen bir alanda ‘ters ev’ projesini hayata geçirmek istediklerini söyledi.

Covid-19’un yeniden artış gösterdiğini hatırlatan Başkan Tosyalı, tüm vatandaşlardan daha duyarlı olmalarını isteyerek; “Maske-mesafe-hijyen konusunda daha duyarlı, daha hassas davranalım. Bulunduğumuz her yerde birbirimizi ikaz edelim” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here