Belediye Başkanı Yusuf Civelek; “Seçim Umurumda Değil, Önemli Olan İskenderun’un Sorunları”

0
83

belediye meclisi (20)İskenderun Belediye Meclisi, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek başkanlığında üye çoğunluğu ile dün toplandı. Talip olmadığı Divan Kâtipliği görevine getirilmesinden dolayı Meclis Üyesi Ercüment Kimyon’un istifası gündeme oturdu.

Gündem maddesinde bulunan 11 maddeyi görüşmek üzere dün Belediye Meclis salonunda toplanan meclis üyeleri, gündem dışı yönelttikleri sorulara belediye idaresinden yanıt bekledi. Meclis toplantısında gündem dışı söz alan Ercüment Kimyon; “Aday olmadığım ve kendimi hazır hissetmediğim bir göreve getirilmeyi doğru bulmuyorum. Hele ki, meclis toplantılarında verdiğim önergelere destek vermeyenlerce seçilmeyi de doğru bulmuyorum. O nedenle Divan kâtipliğinden istifa ediyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Meclis Üyesi İlyas Güden, 6 Mayıs Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilmesinin yıldönümü nedeniyle onları sevgi ve saygıyla anarken, Meclis Üyeleri Ali Kılınç Çirkin, Doğan Erten ve Kamil Turan’da Hıristiyan Ortodoks cemaatinin paskalya bayramını kutladı. Turan, Hıdırellez bayramını da kutladı.

Su çalışmaları ile ilgili belediye idaresine sorular yönelten Ercüment Kimyon; “Çukur kapatma ve asfaltlama ihaleyi alan firmaya ait olmasına karşın, çukur asfaltlama çalışması belediye tarafından mı yapılıyor? Yapılıyor ise bu ihale bedelinden düşülüyor mu? Hızla devam eden çalışmaların denetlenmesinde eksiklik var. Bunun giderilmesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

İskenderun için doğru olan hizmetlerin her zaman için yanında olacaklarının altını çizen Doğan Erten ise; “Doğru hizmetlerin önünü tıkayan olmayacağız. Yanlış olan her şeyin de karşısında olacağımızı belirtmek isterim. Bizim doğru hizmetlerde parti olarak verdiğimiz destekleri yanlış yorumluyorlar. Halk bize bir görev vermiş, bizde onu en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Sorulara cevaben konuşan Belediye Başkanı Yusuf Civelek de; “Hepimiz bu göreve seçilerek geldik. Herkesin üstlendiği görevi en iyi şekilde yapmalıdır. Önümüzdeki seçimi kaybetsem de umurumda değil! O nedenle ben İskenderun’un bu öncelikli su sorununa el attım. Proje ve şartnamenin hazırlanmasında, ihale sürecinde ve denetimlerde iller bankası ortaktır. Ayrıca bu projenin kime ait olduğunu sorup-sorup duruyorsunuz.

Bu proje 15 seneden beri vardı. Demek ki su sorunu o yıllardan beri biliniyordu. Ama çözmek için hiçbir adım atılmadı. Ayrıca o proje kat-kat güncellendi ve yenilendi. Önemli olan söylemek veya projeyi sunmak değildir. O projeyi hayata geçirmek önemlidir. O dönemde seçim kaygısı ile bu çalışma yapılmamıştır ama seçim benim umurumda değil. İskenderun’un sorunları benim için daha önemlidir” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here