Bedir; “Osmanlı Hiç Bir Zaman Türk Milletini Temsil Etmedi!”

0
93

vatan-partisi-aciklama19Vatan Partisi İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Bedir, ülke gündeminde yer alan Başkanlık Sistemi ve muhalefet partilerinin bu konudaki tutumu ile ilgili bazı değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasının başında MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ‘Başkanlık Sistemi’ ile ilgili yaptığı açıklamalarına ilişkin konuşan İlçe Başkanı İbrahim Bedir; “Türk milletinin ve milli iradenin sonucunda, Cumhuriyet sistemi kurulmuştur. Atatürk ilkeleri olan Cumhuriyetçilik, Halkçılık ve Devletçilik, Başkanlık Sistemine uygun değildir. Eğer bu sistem başkanlığa uygun bir sistem olsaydı, Atatürk Cumhurbaşkanı değil, Başkan olurdu. Kurucu iradenin başındaki Mustafa Kemal Atatürk sistemin işleyişinde de Cumhuriyeti seçmiştir. Başkanlık Sistemi Amerikan’ın önümüze dayattığı bir sistemdir ve ülkemizi parçalara böler. Başkanlık sitemi olan ülkelerde federasyon kaçınılmazdır. Bu sistem, Türkiye Cumhuriyetine uymaz, bizleri etnik olarak böler. Bu sistem, emperyalistler tarafından ülkeyi bölme planıdır. Sayın Bahçeli maalesef bir başkanlık payandasıyla AKP’ye destek çıkıyor” diye konuştu.

Türkiye, Brüksel Yerine Ankara’dan Yönetilmeli

Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı olması, Anayasa’nın değiştirilmesi gibi birçok konuda Bahçeli’nin AKP’ye destek çıktığını da hatırlatan Bedir; “Anayasanın ilk dört maddesini değiştirmeyiz, diğerlerini değiştirelim diyorlar. Diğer maddelerde de ilk dört maddenin altını açacak birçok değişiklik yapabilirler. Vatan Partisi olarak, içinde Türk Milletinin geçmediği bir Anayasa değişikliği istemiyoruz. İlk dört madde değişmeyecek. İçinde ‘Türk’ kavramı bulunacak. Başkent Ankara olacak ve tam bağımsız bir ülke olacak. Türkiye, Brüksel yerine Ankara’dan yönetilmelidir. Ülkemiz içinde bulunduğu kaostan ancak ‘Milli’ olarak kurtulur. Milli Ekonomi ve Üretim Ekonomisini ön plana çıkartmalıyız” şeklinde konuştu.

Osmanlı’nın geçmişimiz olduğunu, bunun inkâr edilemeyeceğini ancak Osmanlı’nın Türk Milletini hiçbir zaman temsil etmediğini de vurgulayan Başkan Bedir; “Osmanlı, tarih olarak bizim geçmişimiz ama hiçbir zaman tam anlamıyla Türk Milletini temsil etmemiştir. Osmanlı bir ailenin, bir imparatorun gelişmesi ile kurulan bir devlettir. Bu imparatorluğun içinde azınlıklar vardır. Devletin üst kademesinde devleti yönetenler, azınlık olarak nitelendirdiklerimiz olmuştur. Türkler tarımla, çiftçilikle uğraşmışlardır, devletin üst makamlarına getirilmemişlerdir. Ülkede bir savaş olduğunda Türkler gönderilmiştir. Osmanlının son dönemlerindeki savaşlara bile azınlıktan insanlar götürülmemiştir, Türkler götürülmüştür” dedi.

Musul’un Bölünmesini İstemiyoruz!

 Musul Operasyonu hakkında da değerlendirmelerde bulunan İbrahim Bedir; “Musul Operasyonu öncesinde başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu ile Türk ordusu, İsrail koridorunu, Barzani’nin petrol koridorunu önlemek için harekete geçmiştir. Biz İsrail koridoru, onlar Kürt koridoru diyor. Türk ordusu, İsrail’in kuzeyinde kurulacak bir Kürt devletini önleyecektir. Bu yüzden Fırat Kalkanı operasyonu yapılıyor ve yapılan da doğrudur. Türk ordusu Musul’u almak isteyen, orayı parçalara bölmek isteyen Amerika ve İsrail ile gerek sahada gerekse masada oturmalıdır. Musul’da Türkmen kardeşlerimiz vardır. Amerika ve İsrail, Suriye’nin kuzeyindeki koridorun başlangıcı olan Musul’u bölmek istemektedir. Bu yüzden hem sahada hem masada olmalıyız. Türkler ne zaman Musul’a yönelse, bir pay almaya kalksa İngilizler orada ya iç savaş ya isyan çıkarmışlardır. Bizi o sahadan uzak tutmuşlardır. Musul Irak toprağıdır, bölünmesini istemiyoruz, oradaki soydaşlarımızın haklarının sonuna kadar korunmasını istiyoruz” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here