Başkan Seyfi Dingil: “Çanakkale Bir Kahramanlık Destanıdır”

0
75

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil: “Çanakkale Bir Kahramanlık Destanıdır”

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Çanakkale zaferinin milletimizin yüksek manevi değerlerinin, birlik ve bütünlüğünün simgesi olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Seyfi Dingil,18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeni ile bir mesaj yayınladı. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, mesajında şunları kaydetti:

“Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi, tarih boyunca hürriyet ve istiklâlini her şeyin üstünde tutan, gerektiğinde bu uğurda büyük mücadeleler veren, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmeyen aziz milletimizin kahramanlık destanlarından biri olarak şanlı tarihindeki yerini almıştır. 18 Mart 1915’te kazanılan bu zafer, milletimizin yüksek manevi değerlerinin, birlik ve bütünlüğünün simgesidir. Bu zafer ile sadece bir milletin hayatta kalması değil, aynı zamanda geleceği de belirlenmiştir. Çanakkale’de gösterilen azim ve irade, milletimizin bağımsızlığa olan inancını perçinlemiş ve İstiklal Savaşı’nın kazanılmasını sağlayarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının yolunu açmıştır.

Bugün bizlere düşen görev; şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi idrak ederek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve bu kutsal toprakları bizden sonraki nesillere daha güzel bir şekilde bırakmaktır. Bu inançla Çanakkale Deniz Zaferi’ni en içten duygularla kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğrunda canlarını feda eden tüm şehit ve ebediyete göçmüş gazilerimizi rahmetle anarken; yaşayan gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here