Başkan Savaş, Çalışan Gazeteciler Günü’nü Kutladı

0
79

lutfu-savas-14Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Gazetecilerin her türlü zor şart altında görevlerini yapmaya ve haberlerini halka ulaştırmaya çalıştığını ifade eden Başkan Savaş; “Gazetecilerin çalışma koşullarının ve özlük haklarının iyileştirilmesi gazetecilik mesleğinin kalitesinin artırılmasını, mesleğin özendirilmesini ve yeni gazetecilerin yetişmesini sağlayacaktır.  Hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı basın, demokrasinin yaşanmasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Basın toplumun gerçekleri öğrenmesinde ve sesini duyurmasında, toplumdan gelen istekleri yansıtarak, kamuoyu oluşturulmasına aracılık yapan en etkili araçlardan biridir.

Hayattan haberdar olmamızı sağlayan gazetecilerin çalışma koşulları ve özlük hakları konusunda herkesin duyarlı olması gerektiği inancındayım. Kamuoyunu aydınlatmak için her türlü olumsuzluğa rağmen büyük bir özveri ile toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini yerine getiren basın çalışanlarımızı takdir etmemek mümkün değildir.  İlkeli ve objektif bir anlayışla devam edeceğine inandığım çalışmalarında başarılar diliyor, tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here