Başkan Fırat; “Görüşmeler Olumsuz Sürerse, Altın Fiyatlarındaki Artışta Sürer”

0
93

uğur fırat-piyasa8İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, dün altın piyasası ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken ülkemizde yaşanan terör olaylarını da kınadı.

Altın piyasasının, AKP-MHP arasındaki görüşmelere kilitlendiğini söyleyen Uğur Fırat, bu görüşmeler de olumsuz sonuçlanırsa altın fiyatlarının tekrar artacağına işaret etti. Belirsizliğin devam ettiği sürece artışın da devam edeceğine değinen Başkan Fırat; “Ülkemizin şu andaki başlıca sıkıntılarından biri olan ekonomiyi ele aldığımızda surum kritik! Bugün (dün) itibari ile Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi arasında hükümeti kurma yönünde görüşmeler başlayacak. Ekonomide bu görüşmelere kilitlenmiş durumda. Altın ve dövizdeki yükselmelerin bir sebebi de bu görüşmelerden kaynaklanıyor. Her ne kadar dış etkenler ekonomimizi etkilese de iç etkenlerde piyasamızı büyük oranda etkiliyor. AKP-MHP görüşmesinden olumsuz bir yanıt çıkarsa, altın fiyatları bir miktar daha artacak” şeklinde konuştu.

Altın fiyatlarının 102 TL’ye ulaştığını ve bu artışın iç piyasada tedirginlik yarattığını belirten Fırat, vatandaşın alım gücünün kısıtlı olduğuna değinerek şunları söyledi;

“Altının 102 TL’ye çıktığı şu günlerde Dolar ve Euro da rekor kırmıştır. Zarar gören ise borsa olmuştur. Borsanın endeksi sürekli düşmektedir. Altın ve dövizin bu kadar yükselmesi iç piyasada tedirginliğe neden oluyor. Düğün ve sünnet ayı olan yaz aylarında, insanlar artık altına el uzatmak istemiyorlar. Gramı 102 TL olan altını, askeri ücretin 900 TL olduğu bir ülkede kimse almak istemiyor. Vatandaşın alım gücü kısıtlı.”

Terör olaylarının da bir an önce bitmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Oda Başkanı Fırat; “Ülkemizde terör olayları gün geçtikçe artıyor. Bu durum bizi üzüyor. Neyi paylaşamıyoruz ki? Bu olaylar dış güçlerin de işine geliyor. Terör olaylarının en kısa zamanda durmasını umuyoruz” diye konuştu.

Dolar Rekor Üstüne Rekor Kırıyor

Öte yandan Türkiye’de hükümet kurulmasına ilişkin belirsizlikler ve jeopolitik risklerin etkisiyle, tırmanışı hız kazanan dolar yeni tarihi rekor düzeylere yükseliyor. Ahmet Davutoğlu ve Devlet Bahçeli’nin koalisyon görüşmelerine başlaması ile birlikte dolar yeni rekorunu kırdı. Dolar dün sabah güne hızlı başladı. Önce 2,8490’lara dayanıp ilk rekorunu kırdı. Ardından 2.85 dilimini aştı. Son olarak 2.8618’i görüp üçüncü rekonunu kırdı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here