Başkan Civelek; “Depreme Hazır Bir Kent İçin Çalışıyoruz”

0
53

bld-deprem mesajıİskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Marmara Depremi’nin 14. Yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. Mesajında, deprem ve olası afetlerin neden olacağı can kayıplarını, hasarları en aza indirmek için bilimsel yöntemlerle çalışmalar yapmanın ve bu afetlere hazır olmanın önemine değinen Belediye Başkanı Civelek, kurumlarla eşgüdüm içerisinde çalışmalar yapıldığını belirtti. Başkan Civelek; “Depreme hazır bir kent için çalışıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Binlerce insanın yaşamını yitirmesi, binlercesinin yaralanmasına neden olan Marmara depreminin acısını unutmadıklarını vurgulayan Başkan Civelek; “Ülkemiz büyük çoğunluğuyla deprem kuşağında yer almaktadır. Ülkemizin büyük bir çoğunluğu fay hatlarından etkilenmektedir. Marmara depremi, yakın bir geçmişte yaşanan ve pek çok insanımızın yaşamını yitirmesine neden olan Van depremi gibi acılarla dolu olaylardan dersler çıkarmak zorundayız. Depremleri ve tabi afetleri önlemek elimizde değildir. Ancak bu tabi afetlerin neden olacağı can kayıplarını, hasarları en aza indirmek için bilimsel yöntemlerle çalışmalar yapmak ve bu afetlere hazır olmak mümkündür.

Biz bu bilinçle İskenderun Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’ni kurduk. Deprem ivmeölçer istasyonları kurduk. AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı, Kandilli Rasathanesi ve belediyemizce eş zamanlı olarak veri alışı sağlanıyor. AFAD Deprem Dairesiyle birlikte “Depreme dirençli yerleşim yeri “İskenderun” projesinin çalışması sürüyor.

Marmara depremi gibi, Van depremi gibi büyük acıların yaşanmasını istemiyoruz. Depreme hazır bir kent için çalışıyoruz. Marmara depreminin yıldönümünde, kaybettiğimiz canlarımızı, insanlarımızı bugün yine rahmetle anıyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here