Başkan Akça; “İl Milli Eğitim Müdürü, Aile Bütünlüğünü Zedelemiştir”

0
42

Özür durumu dikkate alınmayarak norm kadro fazlası oluğu gerekçesi ile ilçe dışına resen atanan Hanife Burcu, konuyu Hatay İdare Mahkemesine taşıdı. Mahkeme; işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden 2577 sayılı kanunun 27. maddesi uyarınca teminat alınmaksızın yürütülmesinin durdurulmasına karar verdi.

Konu ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek’ten bir açıklama beklediklerini belirtti. Akça açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi;

“Bugün haklılığımızın bir kez daha tescillendiği bir gün oldu. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda kamuoyuna bir çok defa basın açıklaması ile yapılan işlemin hukuka uygun olmadığını söylemiştik. Ancak İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, tüm uyarılarımıza rağmen yönetmelik hükmünün bulunduğunu ve atamalarını yapacağını belirtmişti. Şimşek, 167 kişinin atamasını resen yaparak aile bütünlüğünü zedelemiştir. Hatay İdare Mahkemesi tarafından üyemizin açmış olduğu davada özetle Anayasanın 41. Maddesine atıfta bulunarak atamaların Aile bütünlüğü gözetilmeden yapılmasının hukuka uygun olmadığını belirterek Yürütmenin durdurulması kararı verilmiştir.

Buradan sormak istiyorum; 167 atamanın 70-80 tanesi düzeltme yoluna gitmektedir. Acaba bu düzeltme yapılanlar torpilli olan kişiler mi? Veya başka bir ifade ile bu kişilerin hatırlı tanıdıkları mı var? Bunların atamalarında düzenleme yapılmaktadır. Son 3 kişinin atamaları geçen hafta içinde yeniden düzeltilmiştir.

Sayın Şimşek özür durumlarını dikkate almadan yaptığı atamalardan pişman olmuş mudur? Eğer pişman olmuş ise torpilli olarak düzeltmiş olduğu atamalar gibi özür durumu olan öğretmenlerimizin atamalarını da düzeltme yoluna gidecek midir? Öğretmenlerimiz durumlarını anlatmak için İl Müdürlüğüne gittiklerinde nerede ise kapıdan kovulmuştur. Sayın Şimşek, şimdi bu mahkeme kararını nasıl değerlendirecektir? Kamuoyu gibi bizde Sayın Şimşek’ten açıklama bekliyoruz.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here