“Basın Özgürlüğü İçin Örgütlü Mücadele Gerekir!”

0
65

akkaya-igc1CHP’li Akkaya İGC’de Basın Mensuplarıyla Buluştu

İskenderun Demir Çelik Fabrika işçilerinin 5 gündür sürdürdükleri grevi desteklemek amacıyla İskenderun’a gelen CHP İşçi ve Memur Sendikaları, Emekliler ve Emek Büroları Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni (İGC) de ziyaret etti.

İGC 2. Başkanı Rızkullah Terbiyeli, İGC üyeleri ve basın mensuplarının da yer aldığı ziyarette, CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya, 24 Temmuz’da kutlanan, ‘Türk Basınından Sansürün Kaldırılması ve Basın Bayramı’nı hatırlatarak gazetecilere yönelik her türlü sansürü kınadığını dile getirdi.

akkaya-igc2

İGC 2’ci Başkanı ve İskenderun Gazetesi sahibi Rızkullah Terbiyeli’nin; “Biz basın mensupları, Basın Bayramını buruk geçiriyoruz” demesi üzerine değerlendirmelerde bulunan Akaya; “Demokrasi ve özgürlükler adına basının bağımsız olması gerekir. Artık ifadenin, düşüncenin suç olduğu bir dönemdeyiz. Bence basın özgürlüğünün sağlanabilmesi için örgütlü mücadele gerekir” şeklinde konuştu.

1 Haziran’da başlayan Gezi Parkı eylemleriyle Türkiye’de demokrasi ve özgürlükler anlamında yeni bir infial oluştuğunu da belirten Akkaya, Türk basınının da buna kayıtsız kalmadığının altını çizdi. Sözlerine Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Hataylı gençlerle devam eden Akkaya; “Biz daha fazla acılar yaşansın istemiyoruz. Hükümet bir an önce bu despot tavırlarından vazgeçmeli. İnsanları inançları ve fikirleri yüzünden ayırmak istiyorlar. Başbakanın konuşmaları insanları daha da ayrıştırıyor” diye konuştu. Akkaya, ifade özgürlüğünün olduğu bir ülke için CHP’nin her zaman gerekli adımları atacağının altını çizdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here